Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a precizat că structurile MAI au, în contextul alegerilor, doar atribuţii de pază a spaţiilor şi de asigurare a protecţiei buletinelor de vot pe timpul transportului acestora, subliniind că acest transport nu se face cu mijloacele ministerului. ”Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competenţa altor autorităţi, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluţionării acestora”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis, marţi, precizări având în vedere informaţiile vehiculate public privind derularea procesului electoral.

”Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliţia şi Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuţii de pază a locaţiilor: săli, birouri etc., sigilate, în care sunt depozitate buletinele de vot de către cei care au atribuţii legale în acest sens. De asemenea, structurile MAI au obligaţia de a asigura protecţia buletinelor de vot pe timpul transportului acestora, dar, acest transport NU se realizează cu mijloacele MAI, potrivit legii. Angajaţii MAI nu au nici atribuţia, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot, să numere voturi sau saci, sau să inventarieze materialele electorale”, a subliniat Predoiu.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Potrivit sursei citate, MAI ”a desfăşurat şi desfăşoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparţialitate şi respectând legea”.

”Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competenţa altor autorităţi, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluţionării acestora”, a arătat ministrul de Interne.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.