Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că abrogarea recursului compensatoriu nu trebuie să fie "un capăt de drum, ci un început de drum", un început de proiect de îmbunătăţire radicală a condiţiilor din penitenciare, a organizării serviciului de probaţiune. "CEDO protejează drepturile persoanelor aflate în detenţie, dar jurisprudenţa sa stabileşte şi obligaţia statelor de a-şi proteja cetăţenii de infracţiuni, de a lua măsuri pentru siguranţa lor efectivă", arată Predoiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Abrogarea măsurilor curent denumite «recurs compensatoriu» nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început de drum. Un început de proiect de îmbunătăţire radicală a condiţiilor din penitenciare, a organizării serviciului de probaţiune etc.", a scris Cătălin Predoiu pe Facebook.

El a adăugat că ştie problematica CEDO şi s-a arătat convins "că, în viitorul apropiat, răspunsul dat de România va fi unul care să rezolve şi acest dosar rămas deschis, şi siguranţa persoanelor, a cetăţenilor şi bunurilor acestora".

"CEDO protejează drepturile persoanelor aflate în detenţie, dar jurisprudenţa sa stabileşte şi obligaţia statelor de a-şi proteja cetăţenii de infracţiuni, de a lua măsuri pentru siguranţa lor efectivă", a menţionat Predoiu.

Abrogarea recursului compensatoriu a fost votată miercuri de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională în acest caz. S-au înregistrat 272 de voturi „pentru”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.