Virgil Popescu a anunţat că are în vedere ca, în maximum două luni, să fie finalizată separarea Complexului Energetic Hunedoara în două entităţi, una care să conţină Centrala de la Paroşeni cu cele patru mine şi alta termocentrala de la Mintia care se va duce la Consiliul Judeţean. Ministrul Energiei a adăugat, întrebat despre angajări fictive acolo, că centralizează toate informaţiile, le va trimite Corpului de Control şi vor urma controale în acea zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am fost întrebat de o strategie pe termen lung pentru Complexul Energetic Hunedoara şi le-am spus despre separarea CEH în două entităţi, o entitate care să conţină Centrala de la Paroşeni cu cele patru mine pe care le avem, două în procedură de închidere – Lonea şi Lupeni şi Vulcanul cu Livezeni care sunt mine viabile. Şi termocentrala de la Mintia separate care probabil se va duce către Consiliul Judeţean. (…) Suntem în grafic. Ne grăbim. Vrem ca într-o lună, o lună şi jumătate, maxim două luni, să finalizăm această împărţire a Complexului şi să rezolvăm problema pe termen mediu a locurilor de muncă de acolo”, a afirmat Virgil Popescu joi la Parlament. 

Ministrul Energiei a mai spus că a primit mai multe informaţii despre angajări fictive făcute în acea zonă şi vor începe nişte controale acolo.

„Am primit foarte multe informaţii despre ceea ce se întâmplă acolo. Toate le centralizez şi le voi trimite Corpului de Control şi vor urma nişte controale în acea zonă pentru a verifica aceste aspecte”, a completat Popescu.

Ministrul Energiei Virgil Popescu s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara Laurenţiu Nistor, prefectul judeţului Hunedoara Călin Marian, administratorul judiciar şi administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, precum şi reprezentanţii angajaţilor CEH. Discuţiile au vizat modalitatea prin care Centrala de la Mintia poate fi transferată către CJ Hunedoara şi despre soluţiile ce trebuie aplicate pe termen mediu şi lung pentru îmbunătăţirea activităţii energetice din Valea Jiului, arată un comunicat de presă al ministerului.

Premierul Florin Cîţu a precizat că Guvernul a făcut miercuri o completare la un act normativ aprobat în urmă cu o săptămână prin care sunt plătite sumele reglementate prin contractul colectiv de muncă ale minerilor din Valea Jiului şi anume suma de 11 milioane lei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.