Preşedintele Pro România, Victor Ponta, susţine Viorica Dăncilă „nu înţelege nimic” şi spune că i-a cerut actualului premier să înlocuiască actualii miniştri cu oameni din eşaloanele doi şi trei din PSD sau din afara partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu doamna Dăncilă nu (Pro România nu va intra la guvernare – n.r.). Mi-a fost de ajuns să vorbesc o jumătate de oră cu ea şi m-am decis: nu, niciodată. M-a convins că nu înţelege absolut nimic şi nici nu va învăţa nimic câtă vreme are lângă ea oameni care-i spun «Îl baţi pe Iohannis»”, a afirmat preşedintele Pro România, luni seară, la TVR.

Întrebat dacă va vota în Parlament restructurarea guvernamentală, liderul Pro România a spus: „Nu. Să vină cu restructurarea. Tocmai am zis să-i schimbe (pe miniştri  n.r) pe toţi, de exemplu”. 

Acesta a spus că în eşalonul doi sau trei, sau în afara PSD mai sunt oameni care pot fi competenţi în funcţiile de miniştri.

Ponta afirmă că „în condiţiile actuale nu există nicio şansă” ca PSD să rămână la guvernare.

Acesta a acuzat guvernul de „genocid al vieţii private” în ceea ce priveşte mediul economic, acuzând-o totodată pe premierul Viorica Dăncilă că „habar nu are” de guvernare şi de Constituţie.

„Doamna Dăncilă habar nu are despre ce e vorba şi cine intră ultimul în birou, zice ca el. (...) Suntem exact în anul 2009, în pragul unei crize economice, bugetare, uriaşe. (...) Acum mai stăm două luni, vine al doilea tur al prezidenţialelor, până atunci vă anunţ că nu se va întâmpla nimic, doamna Dăncilă nu vrea să plece (...) domnul Iohannis nu vrea să-şi pună guvernul înainte. (...) Nu o să se facă nici investiţie, nu o să se ia niciun ban european(...) şi la anul o să plângem toţi”, a mai spus Victor Ponta.

Ponta a dat şi o replică afirmaţiilor preşedintelui PSD care a anunţat că PSD a decis ca Pro România să nu fie invitat să intre la guvernare şi nici nu se vor purta negocieri cu această formaţiune politică pentru sprijin în Parlament.

„Cred că doamna e obsedată de mine, cum era şi Dragnea. (...) această abulie se face pe banii şi pe viaţa noastră. Dacă eşti în opoziţie şi baţi câmpii, e treaba ta, dar tu eşti la guvernare. Dacă de la 27 de miniştri aprobaţi de Parlament ajungi la 19 e restructurare, clar, că remaniere înseamnă să înlocuieşti loc pe loc”, a afirmat Victor Ponta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.