Liderul Pro România Victor Ponta susţine că în România numărul de teste este ţinut intenţionat la un nivel redus, pentru a nu fi depistate multe cazuri şi a se putea organiza alegeri locale pe 27 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ponta a afirmat, marţi, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că ţara noastră testează de zece ori mai puţin decât alte state europene, apoi autorităţile de la Bucureşti ies şi anunţă că avem un număr de cazuri mai mic decât în ţările respective.

”E o politică în România să nu se facă teste. Noi testăm zece la sută din cât testează Italia sau Spania şi apoi anunţăm că avem acelaşi număr de cazuri sau un pic mai mic. Până pe 27 septembrie, ca să nu se vadă numărul real de îmbolnăviri nu o să avem teste în zona publică, finanţate de stat, aşa cum ar fi normal. Cei care trebuie să plece din ţară sau au altă problemă urgentă se duc în privat şi plătesc o sumă pe care nu şi-o permit mulţi oameni. Ţinem numărul de teste foarte jos şi de asta suntem primii în Europa la număr de cazuri pozitive din teste, pentru că guvernul în mod intenţionat nu vrea să facă teste. Ca să ne arate ce bine e şi că nu e nici o problemă cu alegerile. Între timp mii de bolnavi suferă sau îşi pierd viaţa, pentru că nu pot fi trataţi de altceva având în continuare o mulţime de spitale blocate”, a afirmat liderul Pro România, Victor Ponta.

El consideră că numărul real de îmbolnăviri va exploda în România în perioada următoare, dar ”noi vom fi minţiţi cu testele”.

”Nu avem teste. Păi dacă testăm 8.000 de oameni şi avem 1.000 de îmbolnăviţi, gândiţi-vă dacă am testa 80.000 ca alte ţări. Care ar fi cifra? Şi o să ne ţină în continuare că nu avem teste. Îi interesează să ţină alegerile ca apoi să facă un guvern extraordinar de bun PNL cu USR. Cred că la Iaşi aveţi proba cum se înţeleg PNL şi USR, cu scandal, trădări şi acuzaţii. Adică o să ni se pară CDR de acum 20 de ani o chestie de oameni serioşi şi blânzi”, a mai spus Victor Ponta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.