Preşedintele PRO România, Victor Ponta, spune că va propune suplimentarea fondurilor necesare amenajării de secţii de vot în diaspora, printr-o lege de rectificare, care să treacă rapid prin Parlament. "Ştiţi că nu avem bani pentru alegerile din diaspora? Nu sunt finanţate secţiile suplimentare din diaspora în acest moment", susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ştiţi că nu avem bani pentru alegerile din diaspora? Nu sunt finanţate secţiile suplimentare din diaspora în acest moment, nu aş vrea să fiu în locul ambasadorilor noştri care, pe bună dreptate, dau din umeri, sau al ministrului de Externe, am vorbit cu doamna Mănescu, mi-a spus: nu am bani în buget, nu au fost prevăzuti", a afirmat Ponta, la Digi 24.
 
În acest context, Ponta a spus că poate fi adoptată rapid o lege în Parlament care să aloce fonduri. 
 
"Pot să fac o propunere: pentru că e un prim semn. Guvernul nu mai poate da ordonanţă de rectificare. În schimb, putem noi, parlamentarii, şi eu asta o să discut chiar mâine cu toţi cei din toate grupurile, inclusiv PSD. Putem să facem rapid o lege de rectificare prin care să alocăm banii pentru secţiile din diaspora şi trece de Senat şi de Camera Deputaţilor, într-o săptămână o promulgă preşedintele şi avem bani. (...) e un prim semn de colaborare între toţi cei normali la cap”, a spus Ponta.
 
Acesta a susţinut că în prezent nu există alocare bugetară pentru organziarea acestor secţii de votare în afara ţării.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.