Liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, a declarat, marţi, la Adevărul Live, că scandalul dintre Liviu Dragnea şi Tudorel Toader este „un fake, joacă teatru”. Ponta a susţinut că Dragnea nu vrea să fie adoptată ordonanţă de urgenţă, pentru că i-ar scăpa şi pe ceilalţi, inclusiv pe Adrian Năstase, ci vrea decizie a Curţii Constituţionale doar pentru procesul lui. Fostul premier a susţinut că în privinţa relaţiei cu Viorica Dăncilă nu mai este teatru, iar aseară l-a văzut deja pe liderul PSD „cu cuţitul în mână”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„(Scandalul Dragnea-Toader, n.r.) e un fake. Cu siguranţă joacă teatru, pentru că: l-aţi pus dvs. pe dl Toader ministru? Nu. Nici eu nu l-am pus. A fost ministru în Guvernul Grideanu. A căzut Guvernul Grindeanu, după care a venit Guvernul Tudose. Dl Dragnea a zis să rămână tot Toader. A plecat Guvernul Tudose, a venit Guvernul Dăncilă. A zis să rămână tot Toader. După aia a apărut povestea aia că e o moţiune la Camera Deputaţilor împotriva ministrului Toader, au amânat-o, fiţi atenţi că ce-i facem. După care evident că au votat împotrivă. E un joc”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier a susţinut că Liviu Dragnea nu doreşte să fie adoptată OUG pe Codul penal.

„Prin ordonanţele de urgenţă - faimoasele ordonanţe, care cică au ajuns la CSM, am întrebat la CSM şi n-a ajuns nicio ordonanţă - ar însemna să scape de probleme penale nu doar dl Dragnea. Ar însemna să scape lideri actuali ai PSD, pe care dl Dragnea îi ţine: Bă, vedeţi, aveţi dosare, vă rezolv eu problemele! Ar însemna să se poată întoarce în partid de exemplu dl Adrian Năstase, care eu cred că dacă mâine se întoarce în PSD, se face un congres, ia 90% din voturi împotriva lui Dragnea. Ar însemna să scape de probleme penale oameni de afaceri, pe care Dragnea i-a tot prins în campanii: fiţi atenţi, eu vă scap, susţineţi PSD. Ar însemna să scape patronii de media - dl Ghiţă, dl Voiculescu, cine sunt. Or, dl Dragnea nu vrea să scape ceilalţi, că de fapt ăsta e instrumentul prin care îi ţine”, a afirmat Ponta.

Liderul Pro România a precizat că Liviu Dragnea vrea să scape printr-o decizie a CCR pentru procesul lui.

„Dl Dragnea vrea să scape la Curtea Consrtituţională şi mâine vom şti dacă într-adevăr scapă sau nu, printr-o decizie a CCR care să dispună rejudecarea procesului lui, doar al lui, nu la ceilalţi. Numai procesul lui Dragnea se reia de la zero, numai Dragnea este deasupra legii, toţi ceilalţi trebuie să rămână sub şi să aibă probleme”, a afirmat fostul premier.

Victor Ponta a susţinut însă că liderul PSD nu mai joacă teatru în relaţia cu Viorica Dăncilă.

„L-am văzut cum a făcut cu mine când eram prim-ministru, după aceea cu Grindeanu, după aceea cu Tudose. Îşi aranjează o emisiune, se duce şi zice: nu pot să mă ridic eu la nivelul lui Grindeanu, nu pot eu să-i dau sfaturi lui Tudose, nu pot eu să intru în contradicţie cu dna Dăncilă. Pentru mine asta înseamnă că deja şi-a ascuţit cuţitul şi aşteaptă momentul să i-l bage în rinichi pe la spate. Cu ce l-a supărat dna Dăncilă, nu ştiu, n-am acces. (...) Nu ştiu, faptul că dna Dăncilă la Bruxelles nu se duce să se bată cu Timmermans şi cu ceilalţi, faptul că poate nu-l mai suportă pe Vâlcov. Ceva s-a întâmplat acolo, dar aseară deja i-am văzut cuţitul în mână lui Dragnea”, a afirmat Ponta.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, într-o emisiune la România TV, că nu îşi permite să intre în divergenţă cu premierul Viorica Dăncilă şi, întrebat dacă e posibil să o înlocuiască pe Dăncilă, Dragnea a replicat că aceasta guvernează bine şi trebuie să rămână acolo.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.