Preşedintele Pro România, Victor Ponta, spune că respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european este un eşec personal al premierului Viorica Dăncilă, afirmând că Rovana Plumb "a rămas şi fără bani şi fără funcţie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Doamna Dăncilă nu înţelege absolut nimic din cum funcţionează statul român, din cum funcţionează UE şi tocmai de aceea România are de pierdut”, a spus Ponta luni seară, într-o emisiune la Digi 24.
 
Acesta acuză că Viorica Dăncilă nu a discutat cu ceilalţi actori politici atunci când a nominalizat-o pe Rovana Plumb, spunând că propunerea afectează imaginea României în Europa. 
 
În ceea ce priveşte acuzaţiile premierului conform cărora Rovana Plumb ar fi fost respinsă în urma unui vot politic, Victor Ponta a spus că "s-a încercat o astfel de negociere”, dar că „este inutil să ai o discuţie cu doamna Dăncilă”.
 
"Doamna Dăncilă vorbeşte acum ceva, peste jumătate de oră se duce şi o ia Oprişan sau Arsene ori cine ştie ce baron... Cu Dăncilă nu ai ce să negociezi pentru că oricum nu se ţine de ceea ce a vorbit pentru că nu ştie şi nu înţelege, nu neapărat pentru că vrea să te păcălească”, a spus Ponta.
 
Acesta a spus că într-adevăr votul din Parlamentul European a fost unul politic, dar că şi socialiştii au votat împotrivă, pentru că grupul S&D "s-a ruşinat cu Dragnea”, dar că ceea ce se întâmplă acum în guvernul PSD "e exact Dragnea, dar fără Dragnea”.
 
El a spus că nu PNL sau opoziţia l-au convins să semneze moţiunea de cenzură, ci Viorica Dăncilă şi ceea ce se întâmplă în Guvern l-au convins să semneze documentul.
 
Ponta a mai spus că Rovana Plumb "a rămas şi fără bani şi fără funcţie, ca să vadă ce înseamnă prietenia cu Viorica Dăncilă”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.