Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, că proiectul Legii Pensiilor, care a trecut de Senat şi va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, a „uitat” să includă şi persoanele cu dizabilităţi, el spunând că patru amendamente au fost depuse în acest sens şi că partidul pe care îl conduce susţine aceste amendamente. De asemenea, Ponta a anunţat că susţine un amendament potrivit căruia legea care prevede majorări de pensii să intre în vigoare anul viitor, nu în 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Ponta a spus că proiectul legii pensiilor: este „ cu siguranţă cea mai importantă lege din acest an”, întrucât , afectează direct 10 milioane de români. 

„Legea pensiilor, dacă se adoptă, trebuie să iasă bine, cei 16 deputaţi Pro România am depus nişte amendamente care sunt esenţiale pentru aplicarea legii. În primul rând, când au făcut proiectul legii pensiilor au uitat de persoanele cu dizabilităţi, ca să înţelegeţi cât de serios şi cât de bine s-a lucrat” a spus preşedintele Pro România, adăugând că reprezentanţii persoanelor cu dizabilităţi au semnalat omisiunea. 

Ponta a arătat că au fost depuse patru amendamente „în aşa fel încât noua lege a pensiilor să privească şi persoanele cu dizabilităţi care au fost uitate de Guvern în proiectul de lege”. În context, Ponta a spus că la Senat nu s-a uitat nimeni şi „au uitat” de persoanele cu diabilităţi. 

Liderul Pro România a anunţat de asemenea că deputaţii acestei formaţiuni susţin şi un amendament care se referă la articolul 181, care spune că legea pensiilor intră în vigoare la 1 septembrie 2021. 

„Suntem în decembrie 2018 şi aş vrea să nu minţim pensionarii. Din acest motiv, am introdus un amendament care spune că prezenta lege intră în vigoare la 1  ianuarie 2019, să compenseze într-un fel sau altul măririle uriaşe de preţuri şi inflaţia. (...) Dacă există resurse bugetare, atunci nu înţeleg de ce trebuie să dăm de la 1 septembrie 20121. Suntem în 2018, am văzut trompetele strigând cât de bine o ducem şi cât de mulţi bani avem la buget. Creşterile  de preţuri dunt mari, inflaţia e azi şi atunci trebuie să aplicăm legea de azi. Dacă nu există bani la buget, atunci nu putem să adoptăm o lege mincinoasă”, a spus Ponta.

Acesta a dat exemplul legii adoptate în 2008 care prevedea majorarea salariilor cadrelor didactice, care nu a fost niciodată pusă în aplicare, menţionând că dacă nu sunt bani „trebuie să le spunem oamenilor adevărul”, el arătând că pensiile sunt dublate sau triplate „pe hârtie, ca şi autostrăzile care se fac doar pe hârtie”. Ponta a spus că aşteaptă de la Guvern  „o prezentare foarte clară a resurselor bugetare care să fie confirmată şi de Comisia Europeană”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.