Preşedintele Pro România, Victor Ponta, crede că nu există niciun om în România, ”oricât de PSD-ist înfocat ar fi”, care îşi închipuie că Viorica Dăncilă are vreo treabă în SUA, considerând vizita ei total inutilă deoarece social-democraţii nu au niciun fel de întâlnire şi nu fac nimic important acolo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Toate lucrurile acestea absurde, ridicole, caraghioase pur şi simplu, oricât le prezintă propaganda plătită mari succese. Nu cred că există niciun om în România, oricât o fi el de PSD-ist înfocat, să îşi închipuie că doamna Dăncilă are vreo treabă pe acolo”, a declarat Victor Ponta, marţi seara, la Digi 24.

El a mai afirmat că, în timp de jumătate de Guvern nu există, cealaltă jumătate a plecat într-o vizită total inutilă în America.

”Problema este că în acest timp România nu are ministru de interne. (…) Nu avem ministru de Interne care să ştie totuşi să coordoneze şi să răspundă politic, să îşi exercite atribuţiile. A început şcoala, încep şi universităţile săptămâna viitoare, nu avem ministru al Educaţiei. România importă acum cea mai mare cantitate de energie din istoria sa, la cel mai mare preţ din istorie şi nu avem ministru al Energiei. Pe Mediu, România e ţara cu cele mai multe acţiuni de infrigement din partea Comisiei Europene pentru că nu respectăm nicio normă de mediu la nivel european. Jumătate din Guvern nu există şi cealaltă jumătate pleacă o săptămână într-o vizită inutilă, total inutilă, adică nu au niciun fel de întâlnire şi nu fac nimic important”, a explicat Ponta.

În plus, Ponta a comentat scrisoarea deschisă pe care Viorica Dăncilă i-a trimis-o preşedintelui Klaus Iohannis, prin care cere numirea unui ministru interimar la Interne care să continue reformele. 

“Mihai Fifor a fost un personaj ridicol, sinistru în cele 45 de zile, nu a făcut absolut nimic, decât eventual să mai aducă câţiva oameni de la el din zonă şi diverse pile pe acolo şi a şi plecat cum a venit. Nu cred că aţi auzit de un act de reformă făcut de domnul Fifor, în afară sigur de faptul că venea la el în birou domnul Cumpănaşu şi îi dădea ordine. Fifor nu că nu a făcut nimic, nici nu a fost prezent. Oriunde mergea Viorica Dăncilă, la moaşte, cu copiii, la dans, în Ţara Oaşului, la slujbe, era Fifor lângă ea? Ce a făcut ca ministru? Nimic. Să pună un alt ministru care să facă nimic”, a mai spus liderul Pro România.

Victor Ponta a menţionat că dacă Viorica Dăncilă era interesată să aibă miniştrii, atunci trebuia să vină în Parlament.

“Doamna Dăncilă dacă era interesată să aibă miniştrii, în loc să facă această excursie la shopping, că este o excursie la shopping în America, pe banii noştri, trebuia să vină în Parlament să ceară un vot şi spunea, vă propun pe X ministru de Interne, pe Y ministru Educaţiei, pe Z ministrul Energiei, vă rog să votaţi. Atât de mult a interesat-o de Guvern încât a plecat o săptămână în America, crezând că plătitind o televiziune şi un site o să eclipseze nu ştiu ce.(…) Nu cred că nici domnul Iohannis, nici domnul Barna nu fac mare lucru în America, dar ei nu aveau ce să facă în România. Doamna Dăncilă trebuia să guverneze şi faptul că nu guvernează ne afectează pe toţi, motiv pentru care trebuie să o dăm jos cât mai repede”, a mai declarat Ponta.

Premierul Viorica Dăncilă face o vizită în Statele Unite ale Americii.

Marţi seară, Dăncilă a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, în care face apel la ” responsabilitate şi umanitate” şi cere numirea unui ministru interimar la la Ministerul Afacerilor Interne.

”Din încălcarea Constituţiei prin refuzarea numirii miniştrilor nu va rezulta niciodată nimic bun pentru români”, a scris Dăncilă, afirmând că, prin numirea unor miniştri, preşedintele nu-i face ei o favoare, ci îşi face datoria constituţională.

”Aţi ales să fiţi candidatul PNL înainte de a fi şeful statului”, i-a mai transmis Dăncilă lui Iohannis, reclamând, încă o dată, blocarea activităţii Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.