Deputatul PSD Victor Ponta a afirmat miercuri, la Parlament, că nu a avut cu ce să "îl toarne” pe Călin Popescu Tăriceanu deoarece nu ştie ca preşedintele Senatului să fi făcut ceva ilegal, iar el nu face parte din "delatorii pe care îi iubesc unii procurori”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Când am văzut minciunile şi manipulările securiste cu Ponta care l-a turnat pe Tăriceanu.... Nu aveam  cu ce să-l torn pentru că nu ştiam nimic ilegal în ce a făcut domnul Tăriceanu. Şi am şi vorbit cu dânsul. M-a uimit aşa propunerea pentru că nu mă simt sub un pericol şi nici nu fac fac parte din delatorii pe care îi iubesc unii procurori. Nu am făcut în viaţa mea niciun denunţ, nu sunt martor sub acoperire în niciun dosar că tot ce spun, am curaj să susţin şi că nu-mi plac delatorii", a precizat Victor Ponta. 

Fostul premier Victor Ponta a fost audiat ca martor în dosarul de mărturie mincinoasă al preşedintelui Senatului. Întrebat despre relaţia cu Remus Truică, omul de afaceri care ar fi pus la cale retrocedarea frauduloasă a pădurii Snagov, Ponta a recunoscut că-l ştia pe acesta de mai mulţi ani.

"După ce am devenit prim-ministru am evitat să mă mai văd cu Truică, deoarece am fost informat de SRI că sunt probleme cu acesta, fără a primi alte detalii”, a mai arătat Ponta.

Chestionat dacă s-a întâlnit cu consultantul politic israelian Tal Silberstein acasă la Tăriceanu, Ponta a răspuns afirmativ.

"Da, l-am găsit acasă la Călin Popescu Tăriceanu în 2014 şi s-a vorbit de formarea unui nou partid. Tăriceanu se vedea şi cu Traian Băsescu şi cu Vasile Blaga”, a declarat la DNA fostul premier, conform actelor de la dosar consultate de News.ro.

Victor Ponta a scris, marţi, pe Facebook, că a fost audiat la DNA Braşov ca martor în dosarul lui Tăriceanu şi i s-a propus legal să fie martor cu identitate protejată. "Am refuzat deoarece nici nu era cazul şi nici nu sunt genul de delator atât de proslăvit şi iubit de noul nostru "Stat de Drept"! Am răspuns corect la intrebările care priveau acuzele aduse domnului Tăriceanu (şi care se află în dosarul oficial de inculpare)", a scris Ponta.

Magistraţii instanţei supreme au stabilit în 18 februarie ca procesul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului să înceapă, pe fond, în 14 martie.

În 6 iulie 2016, procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe Călin Popescu Tăriceanu pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic. Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind acuzat tot de mărturie mincinoasă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.