Deputatul PSD Victor Ponta a lansat, vineri, o petiţie online pe care a intitulat-o ”Respect pentru Otopeni!”, în care protestează faţă de aglomeraţia din zona de tranzit a aeroportului şi spune că noul ministru de Interne trebuie să îşi înceapă mandatul cu o rezolvare rapidă a problemelor, prin suplimentarea punctelor de control şi angajarea de personal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ponta a anunţat petiţia într-o postare pe Facebook, în care spune că are o solicitare "total nepolitică", pentru cel care va ocupa funcţia de Ministru de Interne şi "implicit către Guvern şi SRI".

”Cred că rezolvarea practică a acestei probleme concrete (o rezolvare care poate fi realizată în timp foarte scurt şi cu resurse foarte mici) ar fi în interesul românilor şi al imaginii României. Vă rog pe toţi cei care consideraţi că demersul meu este întemeiat să semnaţi petiţia de mai jos!”, precizează deputatul PSD. 

Ponta spune în prezentarea petiţiei ”Respect pentru Otopeni!” că că este ”inadmisibil timpul de aşteptare pentru fiecare pasager la Aeroportul Otopeni la controlul documentelor şi cel de securitate - şi la Plecări şi la Sosiri”.  

”Aeroportul Otopeni a devenit cea mai mare poartă a României - atât pentru cetăţenii noştri cât şi pentru cei care ne vizitează ţara! Deşi traficul de persoane şi numărul de zboruri a crescut exponenţial ( mai ales după mutarea tuturor zborurilor low cost de la Băneasa) iar regulile de control antitero au fost înăsprite -  atât personalul cât şi infrastructura au rămas pe loc!”, spune fostul premier.  

Potrivit lui Ponta, atât poliţiştii de frontieră cât şi ofiţerii SRI de la controlul de scuritate muncesc cu toate forţele disponibile, dar nu este suficient”.

”Au nevoie de noi resurse - Cozile şi la ieşire din ţară şi la intrare cresc în fiecare zi şi nimeni nu face nimic! Noul Ministru de Interne trebuie să îşi înceapă mandatul cu o rezolvare rapidă a acestei probleme - poate cere şi primii (sic!)  imediat, din Fondul de Rezervă al Guvernului , resursele financiare necesare”, mai spune Victor Ponta.

El enumeră şi soluţiile pe care le poate implementa ministrul de Interne: ”creşterea rapidă a numărului de puncte de control de siguranţă şi al cabinelor de control paşapoarte, şi alocarea de îndată, prin detaşare sau delegare ( urmând ulterior să facă şi angajări) de noi ofiţeri la Poliţia de Frontieră şi la Serviciul Special din SRI care actionează la Aeroportul Otopeni”. 

”Îi rog pe toti cei care se lovesc de această problemă şi care cred că rezolvarea sa este importantă să sprijine această petiţie către Guvernul României / Ministerul de Interne şi SRI”, mai menţionează Ponta. 

În prezentarea petiţiei, Victor Ponta adaugă şi un update, în care precizează că ”acest demers nu îi foloseşte direct şi personal, el având paşaport diplomatic şi acces rapid.

”Aş vrea să văd că nimeni nu mai are de ce să piardă timp şi nervi la cozi”, subliniază, în finalul petiţiei, Victor Ponta. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.