Preşedintele Pro România, Victor Ponta, spune că actualul premier, Ludovic Orban, ”este o cauză pierdută” şi că ar trebui dat jos prin moţiune de cenzură, apoi ar trebui votat un guvern de uniune naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că domnul Orban este o cauză pierdută. Ar trebui să vină din nou în Paralment să îl dăm jos, cum l-am dat în februarie şi România să aibă, până la alegeri, un guvern de uniune naţională, format din profesionişti, nu din politruci ca domnul Orban, domnul Cîţu şi ceilalţi”, a declarat Victor Ponta la Antena 3, marţi seară.

Întrebat dacă ar vota o moţiune împotriva Guvernui Orban, Ponta a răspuns, scurt, ”Da, mâine. Azi”.

După ce i s-a atras atenţia că încă suntem în starea de urgenţă, Ponta a spus că ”După data de 16 mai”.

Victor Ponta a mai spus că Parlamentul a votat unele legi foarte bune, dar că acestea au fost contestate la CCR de către PNL.

”Parlamentul a făcut câteva lucruri bune şi aici nu vorbesc doar de Pro România sau de PSD. Toate partidele politice au votat nişte legi foarte bune, legi care ajutau românii şi firmele româneşti în ceea ce priveşte ratele la bancă, legi care ajutau românii în ceea ce privesc cheltuielile cu utilităţile. Da, a adoptat legi bune, dar toate aceste legi au fost contestate la Curtea Constituţională de către PNL, chiar dacă au fost votate de toate celelalte partide, nu doar de o majoritate parlamentară. Faptul că acceptăm în continuare la Parlament ca domnul Orban să ne spună că el nu discută cu Parlametul, el discută direct cu poporul, probabil că aţi mai citit prin istorie de asemenea personaje, doar că domnul Orban nici dictator nu e , doar e comic, aşa, ridicol. E un lucru foarte rău şi cred că Parlamentul din aceată ţară, votat de oameni, ar trebui să îşi pună un Guvern votat de oameni, Guvernul actual nu face acest lucru”, a mai declarat Ponta.

PSD va depune moţiuni simple împotriva miniştrilor Finanţelor şi Agriculturii, a anunţat marţi liderul partidului, Marcel Ciolacu. 

El a evitat să răspundă dacă PSD ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură după încetarea stării de urgenţă, dar şi să discute despre alegeri.

"E ultimul lucru despre care să vorbim, despre alegeri", a afirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.