Liderul Pro România, Victor Ponta, a afirmat, marţi seară, că există ”şanse foarte mari” pentru alegerile anticipate, întrucât PNL nu-şi doreşte să ajungă în toamnă fără a avea aceste alegeri. ”În toamnă vin nişte momente dificile”, a spus Ponta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Ponta a fost întrebat, marţi seară, a Digi 24, câte şanse dă alegerilor anticipate şi a spus: ”Foarte mari, pentru că este interesul PNL să nu ajungă în toamnă fără alegeri. În toamnă vin nişte momente dificile”.

Ponta a explicat că Pro România îşi doreşte alegeri anticipate pentru că, în urma acestora, ar creşte numărul de parlamentari ai formaţiunii.

El a spus, însă, că sunt parlamentari care nu vor dori să renunţe la ultimele opt luni de mandat.

Liderul Pro România a vorbit şi despre moţiunea de cenzură pe care PSD şi UDMR au anunţat că o vor depune, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pe legea care prevede alegerea primarilor în două tururi.

”Nu votez moţiunea fiindcă aş fi ridicol”, a spus Ponta, precizând că Pro România susţine alegerea primarilor în două tururi.

În plus, liderul Pro România a explicat că nu crede că se va ajunge efectiv la alegerea primarilor în două tururi.

”Cu siguranţă PSD va contesta la CCR. Există o decizie, decizia 628/2012, când CCR a decis că în ultimele 6 luni nu poţi să faci modificări. Nu ştiu dacă între timp Curtea şi-a schimbat opinia, e posibil şi acest lucru. Dar evident că pentru PSD şi UDMR şi pentru primarii PNL în funcţie speranţa de a opri alegerea în două tururi este CCR”, a spus Victor Ponta.

El adaugă că dacă o ordonanţă de urgenţă ar fi rezolvat problema cu încadrarea în acest termen de şase luni.

„Dacă Guvernnul dădea OUG, ordonanţa intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial, practic astăzi se putea da Hotărârea de Guvern cu datele alegerilor. PSD nu putea să atace ordonanţa. Faptul că s-a ales această cale ciudată, cu angajarea, ştiind că e CCR, că e moţiunea, nu cred că PNL şi-a dorit de fapt alegeri în două tururi. E evident din punctul meu de vedere”, a mai spus Ponta.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.