Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat marţi, la Parlament, că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu nu va trece de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, având în vedere că UDMR nu o susţine, iar 13 parlamentari PSD nu o vor vota.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacă ar fi avut voturi, nu ar fi făcut această uriaşă greşeală cu negocierile de aseară. UDMR a cerut ceea ce cere de 16 ani, nu are nicio vină UDMR, dar au tras cu glonţul de argint, au luat voturile UDMR şi după aia aţi văzut că UDMR nu participă şi e foarte bine că nu participă, cum nu participă niciun alt partid, ceea ce e normal pentru că este o bătălie internă în PSD. Nu te bagi în bătăliile altora, pentru că nu îţi place nici ţie să se bage altcineva în bătăliile interne. Eu sunt convins că 13 voturi, cu siguranţă, nu vor fi. Nu poţi să îşi dai jos propriul guvern negociind la bucată”, a afirmat Ponta.

Secretarul general al Guvernului a mai spus că le transmite celor din PSD că mai au la dispoziţie 19 ore în care pot găsi o soluţie „raţională”.

„Eu le explic tuturor colegilor mei că mai sunt 19 ore în care putem să avem o soluţie raţională şi după aceea nu se mai poate, pentru că după aceea, ori moţiunea va fi respinsă, ceea ce fără voturile UDMR e clar că va fi respinsă şi atunci avem un guvern în funcţie cel puţin până în septembrie, octombrie, dar certat cu propriul partid, ori trecem moţiunea şi atunci totul este la domnul Iohannis, nu e nimic la noi”, a conchis Victor Ponta.

Ponta a fost marţi, la Parlament, la biroul pe care îl are ca preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, unde au mai venit Daniel Constantin, Eugen Teodorovici, Sorin Câmpeanu, Mircea Banias, Alin Văcaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.