Fostul premier Victor Ponta spune că el, Sorin Grindeanu şi Eugen Teodorovici greşesc explicând ceva ce este clar pentru orice om cinstit - că au fost chemaţi că martori conform legii şi au spus doar ce ştiu, conform legii. El susţine că Liviu Dragnea poate încerca să îi mintă pe membrii PSD că ”toată tărăşenia” rămânea ascunsă dacă nu îi chema martori pe Ponta, Grindeanu, Teodorovici sau Şova, el susţinând că ”problema de fond a PSD este apărarea dincolo de limita bunului simţ a unor oameni care au încălcat legea cu adevărat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu cred că şi Grindeanu şi Teodorovici şi eu greşim tot explicând ceva ce este clar pentru orice om cinstit-că am fost chemaţi că martori conform legii şi am spus doar ce ştim conform legii ( ceea ce trebuie să facă orice om într-o ţara normală)!”, scrie Ponta pe pagina sa de Facebook.
 
Victor Ponta susţine că ”propagandă lui Dragnea” aruncă cu ”mizerii” în foştii premieri sau miniştri pentru a ascunde fondul problemei - acuzaţiile OLAF şi cei 21 milioane de euro fraudaţi din fonduri europene şi plătiţi din banii bugetului de stat.
 
”Poţi să încerci să îi minţi pe membrii PSD că de fapt toată tărăşenia rămânea ascunsă dacă nu îi chema martori pe Ponta, Grindeanu, Teodorovici sau Şova - ceea ce este o manipulare sinistră”, adaugă fostul premier.
 
Ponta continuă: ”Gândirea mafiotă care stăpâneşte acum Conducerea PSD este următoarea: nu contează dacă Teldrum a furat sau nu banii, contează să nu spună nimeni nimic despre asta! Vinovat nu este hoţul care fură ci martorul care spune ce a văzut când e chemat la Poliţie??? Niciunul din «acuzatorii» lui Dragnea nu a ştiu să răspundă la întrebări simple: dacă eşti citat ca martor la DNA te duci sau nu? Dacă te duci şi te întreabă ceva de Dragnea spui adevărul sau minţi?”.
 
Fostul lider al social-democraţilor susţine că ”problema de fond a PSD este apărarea dincolo de limita bunului simţ a unor oameni care au încălcat legea cu adevărat, au deturnat bani publici, au averi uriaşe şi bogăţii nejustificabile”.
 
”În campania din 2014 îmi amintesc exact cum Klaus Iohannis nu a zis niciodată că eu sunt corupt - dar mi-a arătat mereu lista cu baroni şi bogătaşi pesedişti (în frunte chiar cu Dragnea) pe care eu îi apăram împotrivă sentimentului general - şi aşa a obţinut voturi multe de la oameni exasperaţi de abuzurile unor asemenea oameni din PSD pe care Partidul îi apăra cu orice preţ! Dragnea în dosarul Referendumului este o victimă a Sistemului/ în dosarul Teldrum este doar victima propriei lăcomii şi a mentalităţii de grup infracţional!”, mai scrie Victor Ponta.
 
”Dacă PSD nu a învăţat nimic din Alegerile Prezidenţiale din 2014 eu am învăţat / o să apară mereu oamenii nevinovaţi victime ale abuzurilor unui Sistem greşit / nu o să mai apăr niciodată baroni lacomi care au crezut (că - n.r.) legea şi oamenii sunt simple instrumente cu care ei şi familiile lor să se îmbogăţească fără ruşine!”, încheie fostul premier.
 
 Victor Ponta a fost citat la DNA în 18 septembrie, la câteva zile după ce Sorin Grindeanu a fost la DNA în calitate de martor. Şi Eugen Teodorovici a fost audiat în 11 octombrie.

DNA a anunţat, luni, că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru favorizarea dirmei Tel Drum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.