Preşedintele Pro România, Victor Ponta, susţine că liderul PSD Liviu Dragnea îşi va anula miercuri condamnările primite în ambele dosare, prin decizia Curţii Constituţionale care a fost sesizată de către Florin Iordache, dar care ar fi fost scrisă de cineva de la CCR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Domnul Dragnea îşi va rezolva problema domniei sale miercuri la Curtea Constituţională printr-o sesizare făcută de Florin Iordache, dar de fapt scrisă de cineva de la Curtea Constituţională. Este o informaţie a mea şi chiar îi cunosc pe cei implicaţi. Un domn foarte apropiat de domnul Iordache, un domn pe care eu l-am respectat mult timp, dar care acum nu ştiu de ce îl consideră pe domnul Iordache...”, a afirmat Ponta, duminică seara, la B1 TV.

Liderul Pro România susţine că Liviu Dragnea îşi anulează sentinţele date în ambele dosare în care a fost condamnat.

“Domnul Dragnea miercuri îşi anulează sentinţele date de trei judecători în ambele dosare şi în cel în care e deja condamnat şi în acesta. Şi atunci de ce să mai dea ordonanţe, pentru cine să dea ordonanţe? Credeţi că moare de grija lui Nicuşor Constantinescu?”, a explicat fostul premier.

Ponta a precizat că decizia de miercuri a CCR va privi toate dosarele din 2004 până în prezent. 

“Ceea ce se întâmplă miercuri e o chestiune care va privi toate dosarele din 2004 încoace, toate dosarele cu fapte de corupţie cu legea 78/2000, care ori sunt deja judecate şi atunci cei judecaţi, condamnaţi, care au executat pedeapsa, pe bună dreptate o să ceară despăgubiri de la statul român, dacă nu câştigă la CEDO. Cei care încă nu s-au judecat o iau de la capăt. Mai ciudat e că cererea s-a făcut şi pentru ce s-a judecat, adică cei cu 3 chiar dacă eşti la completul de 5”, a mai spus Victor Ponta.

El crede că, dacă lui Dragnea îi vor fi anulate condamnările, atunci faptele sale vor fi prescrise.

“Promisiunea pe care o are Dragnea este că îi vor anula toate deciziile de la judecătorii de la 3. Şi atunci se prescriu faptele. Pentru că în anul 2019 până la sfârşitul anului se vor judeca contestaţiile în anulare pentru că e vorba de foarte multe procese şi anul viitor probabil că se va da termen cum se dă acum la contencios, adică în 2022, 2023, 2024”, a precizat Ponta.

Liderul Pro România a mai susţinut că Liviu Dragnea va candida la alegerile prezidenţiale.

În perioada în care îi fuseseră delegate atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor, vicepreşedintele Camerei Florin Iordache a sesizat Curtea Constituţională în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu completurile specializate. Practic, Iordache susţine că la ICCJ nu există un complet de trei judecători specializat în judecarea infracţiunilor de corupţie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.