Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat, duminică, după ce a participat la şedinţa grupului deputaţilor social-democraţi, că, dacă moţiunea de cenzură nu va întruni numărul necesar de voturi, premierul Sorin Grindeanu va veni joi în Parlament pentru a discuta cu liderii PSD şi ALDE pentru constituirea unui nou Cabinet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„De altfel, pot să vă spun în numele premierului că, dacă moţiunea de cenzură nu va întruni numărul necesar de voturi, şi eu aşa cred, şi mă pricep la voturi în Parlament, joi, domnul Grindeanu va veni să discute cu conducerea PSD şi conducerea ALDE cum se formează Guvernul Grindeanu 2”, a spus Victor Ponta.

Fostul premier a menţionat că, dacă moţiunea de cenzură va trece de Parlament, singura persoană care are dreptul să desemneze un nou premier este preşedintele Klaus Iohannis.

„Dacă moţiunea de cenzură trece, singura persoană care are dreptul de a desemna un nou pirm-ministru, îmi pare rău, nu e PSD, nu e Parlamentul, este preşedintele Iohannis. Şi în cele două situaţii în care domnul Iohannis a avut de desemnat un prim-ministru, în noiembrie 2015 nu a ascultat solicitarea PSD şi l-a numit pe domnul Cioloş, în decembrie 2016 nu a ascultat solicitarea PSD de a o numi pe doamna Sevil Shhaideh. Preşedintele nu e cumva un om docil în slujba PSD”, a conchis Victor Ponta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.