Deputatul PNL Cristina Pocora, vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă, a declarat marţi, referitor la indemnizaţiile pentru creşterea copilului, că legea este una bună şi dacă ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, are ”în cap o idee” să o spună public pentru a fi dezbătută şi evaluată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În momentul de faţă se pare că avem un fals subiect de dezbatere care nelinişteşte foarte mulţi proaspăt părinţi, dar şi viitori părinţi. Legea este bună, este nevoie să stimulăm natalitatea, este nevoie să susţinem familiile. De fiecare dată Guvernul vine şi spune că nu sunt bani, dar nu vine niciodată cu un calcul defalcat, nu vine cu simulări care să ne arate astfel de situaţii (…) Cred că astfel de comunicări nu-şi au rostul cu un singur caz izolat aşa cum ne-a prezentat domnul ministru. Când vorbim despre indemnizaţia pentru creşterea copilului nu trebuie să avem în minte acest caz izolat. Nu trebuie să modifici legea pentru un singur caz”, a spus Pocora. 

Deputatul liberal susţine că părinţii ar trebui să stea liniştiţi. 

”Repet, legea este bună, părinţii trebuie să stea liniştiţi şă dacă domnul ministru are în cap o idee, are în minte un plan cred că cel mai bine este să îl spună public, să îl discutăm, să-l evaluăm şi să luăm în continuare măsuri care să susţină natalitatea nu să agite pe toată lumea. Nu văd foarte limpede care este obiectivul pentru că, dacă ar avea o presiune pe buget, cred că domnul ministru ar veni cu o soluţie. ştim bine, dacă trimiţi la parlament procedura este una cu termene regulamentare”, a mai spus Pocora. 

Un calcul dat pubicităţii de Ministerul Muncii arată că un procent de numai 0,17 la sută din totalul celor 142.990 beneficiari de indemnizaţie pentru creşterea copilului (ICC), adică 242 persoane, consumă o treime din bugetul alocat, existând chiar cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 euro, arată Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

Guvernul nu va tăia sau plafona indemnizaţia pentru creşterea copilului, a anunţat, luni seară, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, explicând că a prezentat care este indemnizaţia maximă în România pentru că a dorit să se cunoască o stare de fapt care arată că estimările iniţiale făcute de Parlament nu au legătură cu realitatea şi că doar legislativul ar putea iniţia o modificare a actualei legislaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.