PNL Vrancea a transmis, sâmbătă, că a solicitat încă din 23 aprilie autorizarea unui miting în Focşani, pentru data de 5 mai, la momentul respectiv neexistând cereri din partea altor partide. Totodată, liberalii afirmă că au solicitat clar autorităţilor să nu permită în acelaşi timp manifestări ale mai multor formaţiuni politice, iar apariţia susţinătorilor altor partide la mitingul PNL vafi responsabilitatea autorităţilor locale şi a instituţiilor abilitate să asigure ordinea publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Partidul Naţional Liberal Filiala Vrancea va organiza un miting electoral mâine, 5 mai, în parcarea de vizavi de Electrica, acţiunea fiind aprobată în cadrul Comisiei convocate la nivelul administraţiei publice locale, comisie care a analizat documentaţia depusă de PNL şi alte aspecte care ţin de legalitate. 

PNL Vrancea a luat toate măsurile legale prevăzute de Legea 60/1991, de la voluntari la responsabili de eveniment, stabilire traseu etc. astfel încât mitingul să se desfăşoare în termenii prevăzuţi de legislaţie”, au transmis, sâmbătă, liberalii din Vrancea.

Aceştia anunţă că, în şedinţa Comisiei din data de 3 mai 2019, au solicitat ”în mod clar autorităţilor să nu aprobe un miting al altor formaţiuni politice în zona mitingului PNL, tocmai pentru a fi evitate orice incidente între participanţi”.

”Solicitarea PNL a fost depusă în data de 23 aprilie, când nu erau anunţate alte evenimente politice. Orice eveniment neprevăzut care poate apărea, în sensul apariţiei unor susţinători ai altor partide în zona B-dul Independenţei nr. 8 (vizavi de Electrica) nu va fi în responsabilitatea PNL, ci a autorităţilor locale şi a instituţiilor abilitate să asigure ordinea publică”, au mai transmis liberalii.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că formaţiunea va organiza, duminică, la Focşani, un miting şi un marş pentru prezentarea candidaţilor partidului la alegerile europarlamentare, acuzând însă că Primăria municipiului a autorizat, în acelaşi interval orar, o manifestare similară organizată de PSD, ALDE şi UNPR.

"Atrag atenţia primarului din municipiul Focşani şi PSD, în general, că este împotriva democraţiei şi împotriva oricărei logici şi bun simţ, mai ales în situaţia actuală în care lumea este profund revoltată de catastrofa provocată de guvernare, (...) că riscă să provoace bătălia de la Focşani, că riscă să provoace conflicte, dispute, care pot să dea naştere la confruntări de stradă", afirma Orban.

Reprezentanţii UNPR au transmis, însă, că Uniunea nu organizează şi nu participă în această perioadă la manifestări organizate în municipiul respectiv. 
   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.