Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat că PNL, USR, PMP şi Pro România au depus o solicitare pentru organizarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor. "Sensul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricând persoane cu probleme în justiţie pot să le folosească, instrumente care afectează direct viaţa de zi cu zi a românilor", a declarat Raluca Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"PNL, USR, PMP şi Pro România au depus astăzi solicitare în scris pentru sesiune extraordinară în Camera Deputaţilor. PNL rămâne consecvent celor susţinute de la OUG 13 încoace, şi anume că amnistia, graţierea şi alte instrumente aflate la dispoziţia corupţilor din PSD trebuie anulate. Sensul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricând persoane cu probleme în justiţie pot să le folosească, instrumente care afectează direct viaţa de zi cu zi a românilor", a declarat, marţi, Raluca Turcan.

Ea a spus că formaţiunile menţionate cer sesiune extraordinară pentru a anula toate aceste lucruri.

"Este un pas necesar pentru recâştigarea încrederii oamenilor în Parlamentul României, Parlament pe care Liviu Dragnea şi PSD l-au utilizat excesiv pentru problemele lor personale din justiţie. Este o provocare pentru toţi liderii politici responsabili. O provocare şi pentru Viorica Dăncilă, care spune că nu e ca Liviu Dragnea! O provocare şi pentru Călin Popescu Tăriceanu, care spune că vrea o justiţie depolitizată!", a mai spus Turcan.

Ea a adăugat că se va vedea dacă aceştia au înţeles semnalul oamenilor, dat în mai la referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum spun că au făcut-o.

"Dorim să le luăm jucăria la care corupţii politici jinduie, vrem să oprim cel mai nociv instrument de sugrumare a economiei româneşti: OUG 114. Prin acest act normativ, milioane de români au ajuns să o ducă mai greu, fără să înţeleagă exact de ce", a afirmat Turcan, spunând că efectele sunt preţuri mai mari la utilităţi (energia electrică, gazul si energia termică) cu consecinţa creşterii în lanţ a tuturor preţurilor; preţuri mai mari la servicii de telefonie; taxe şi impozite mai mari pentru cetăţeni, la nivelul plafonului maxim, fără ca la baza stabilirii impozitelor şi taxelor să fie hotărâri ale consiliilor locale sau ale consiliilor judeţene; rate mai mari pentru credite; înăsprirea condiţiilor de creditare, nu numai pentru cetăţeni ci şi pentru companii. Profitabilitatea şi competitivitatea la nivel naţional şi international a companiilor este afectată.

De asemenea, ea a menţionat că semnalul trimis investitorilor a fost descurajant: lipsa de stabilitate şi predictibilitate a mediului de afaceri din România, că a îngheţat nivelul punctului de pensie de la nivelul din iulie 2018 până în septembrie 2019, deşi ar fi trebuit să crească cu 9% de la începutul anului şi că a afectat Pilonul 2 de pensii prin introducerea opţiunii contributorilor de a-şi retrage cotizaţiile după o perioadă de numai 5 ani. Evident, retragerea acestor fonduri acumulate va periclita semnificativ şansele asiguraţilor de a beneficia de pensii decente peste un orizont de 20 de ani, atunci când piaţa forţei de muncă va fi grav dezechilibrată, a susţinut Turcan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.