Biroul Politic Naţional al PNL a decis să susţină organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei pentru definirea familiei în luna aprilie, în contextul în care PSD a anunţat că ar susţine acest referendum în luna aprilie sau mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au fost argumente de susţinere a ceea ce înseamnă solicitarea Coaliţiei pentru familie. În interiorul programului politic, suntem oamenii care avem ca reper familia. (....) Există o estimare pentru luna aprilie.(pentru referendum - n.r.). (...) S-a calculat cu începerea noului legislativ din luna februarie se poate realiza un referendum pe ceea ce există astăzi ca solicitarea a Coaliţiei pentru famialie s-ar putea realiza un astfel de referendum în aprilie, cu o bugetare a noului Guvern. Există în acest moment această definiţie în lege. O duci o lege în Constituţie. A fost o solicitare a 3 milioane de români”, a spus şeful de campanie al PNL, Gheorghe Falcă. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Digi 24, că ar vrea ca referendumul pentru introducerea în Constituţie a definiţiei familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie să aibă loc cel târziu în primăvara anului viitor, în aprilie sau mai, pentru ca problema să capete o soluţie sau alta înainte ca dezbaterea să provoace dispute prea mari în societate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.