PNL somează Guvernul, „condus de un grup de interese infracţionale, în frunte cu Dragnea, Vâlcov şi Tăriceanu”, să nu mai facă jocurile Rusiei în sectorul energetic, să nu mai acţioneze împotriva economiei şi a intereselor României şi să abroge OUG 114 cât mai urgent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Guvernul României riscă sancţiuni severe din partea Comisiei Europene pe care le vor plăti toţi românii dacă nu renunţă la măsurile din OUG 114 pentru domeniul energetic. Comisia Europeană somează Guvernul României să renunţe la plafonarea preţurilor la gazele naturale prevăzută în OUG 114 pentru că este împotriva principiilor privind piaţa liberă din Uniunea Europeană şi împotriva intereselor României”, se arată într-un comunicat al PNL.
 
Partidul Naţional Liberal aminteşte că a avertizat de mai multe ori Guvernul asupra riscului de declanşare a procedurii de infringement de către Comisia Europeană din cauza OUG 114 şi a informat oficialii europeni cu privire la măsurile din OUG 114 care încalcă prevederile Tratatului Uniunii Europene.
 
Liberalii subliniază că limitarea preţului de vânzare a gazelor naturale, de la producător până la consumatorii casnici, nu numai că încalcă principiile de funcţionare ale pieţei unice europene, dar nu ajută în niciun fel economia românească pentru că pierderile producătorilor şi furnizorilor de gaze naturale vor fi acoperite prin creşterea facturilor pentru companii.
 
„În final, tot populaţia va fi cea care va plăti mai mult pentru bunurile şi serviciile pe care le consumă de la companiile care plătesc facturi mai mari la gaze”, subliniază PNL.
 
Liberalii precizează, de asemenea, că plafonarea preţurilor la gazele naturale pentru producătorii interni va duce la oprirea proiectelor majore de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră şi la abandonarea unor investiţii de peste 10 miliarde de dolari în sectorul energetic.
 
„Practic, prin OUG 114, guvernul Dragnea – Dăncilă aruncă piaţa internă de gaze naturale în braţele Rusiei şi a importurilor de la Gazprom. Mai mult, o reglementare atât de abuzivă şi comunistă, împotriva economiei de piaţă, precum plafonarea preţurilor la anumite produse pentru o perioadă de trei ani, sperie investitorii din toate domeniile şi amână planurile de investiţii din întreaga economie. Partidul Naţional Liberal somează încă o dată Guvernul României, condus de un grup de interese infracţionale, în frunte cu Dragnea, Vâlcov şi Tăriceanu, să nu mai facă jocurile Rusiei în sectorul energetic, să nu mai acţioneze împotriva economiei şi a intereselor României şi să abroge OUG 114 cât mai urgent”, se arată în comunicatul PNL.
 
Comisia Europeană a decis joi să trimită României o scrisoare de punere în întârziere pentru nepunerea corectă în aplicare a anumitor cerinţe prevăzute de Directiva privind gazele naturale şi de Regulamentul privind siguranţa furnizării de gaze şi invocă măsurile decise prin OUG 114.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.