PNL solicită Curţii Constituţionale (CCR) să respingă ca inadmisibilă sesizarea pe care liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că o va face luni, în cazul Belina. Liberalii consideră că Tăriceanu dă dovadă de iresponsabilitate şi îşi foloseşte funcţia în interesul aliaţilor săi politici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am luat act cu stupefacţie de decizia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la cazul Belina, faţă de care a fost declanşată o anchetă penală referitoare la modalitatea în care a fost transferată această proprietate. Atragem atenţia asupra obiectivului real urmărit de domnnul Tăriceanu şi semnificaţiei gestului său, care este de o absurditate juridică fără precedent”, susţine PNL.

Liberalii consideră că, prin această sesizare la CCR în cazul Belina, Tăriceanu solicită, de fapt, imunitate pentru emiterea Hotărârilor de Guvern, astfel încât nimeni să nu răspundă în cazul în care este încălcată legea sau se creează prejudicii.

„Validarea unei astfel de interpretări deschide calea unor abuzuri de neimaginat în legătură cu resursele publice, fie că este vorba de proprietăţi sau că este vorba de fonduri publice. Aşadar, dacă i s-ar da curs solicitării dnului Tăriceanu, de a doua zi Guvernul PSD-ALDE nu ar mai fi îngrădit cu nimic ca prin Hotărâre de Guvern să opereze orice deturnare de fonduri publice sau proprietăţi pofteşte. În mod fundamental, România este stat de drept, iar sancţiunea pentru încălcarea legilor în vigoare nu trebuie să ocolească pe nimeni”, explică liberalii.

PNL solicită, astfel, CCR să respingă ca inadmisibilă sesizarea anunţată de Tăriceanu, considerând că acesta foloseşte funcţia pe care o are în interesul ilegitim al aliaţilor săi politici.

„Iresponsabilitatea domniei sale a atins o limită greu de imaginat pentru orice ţară a Uniunii Europene”, subliniază PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.