Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat luni, după şedinţa conducerii PNL, că formaţiunea solicită audierea în Parlament a şefului ASF, în cazul scumpirii preţului poliţelor RCA, care afectează atât cetăţenii care au astfel de poliţe cât şi transportatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să ne asigură că nu este vorba de o lipsă de acţiune, ca în cazul crizei din energie şi trebuie dă ne asigurăm că ASF studiază şi vine cu propuneri concrete, cu privire la stabilizarea preţului la poliţele asigurărilor din România. Afectaţi sunt benefciiari poliţelor cât şi transportatorii”, a spus Ionuţ Stroe, după şedinţă, el arătând că problema scumpirii preţurilor la poliţele RCA ar putea fi generată şi de falimentul unei companii. 

Despre o solicitare de demitere a şefului ASF, care s-ar fi discutat în şedinţa conducerii PNL, Ionuţ Stroe e spus că se pot trage concluzii şi se pot lua decizii după ce avem aceste audieri în Parlament.

Purtătorul de cuvânt al PNL a explicat că Legislativul este cel care exercită controlul asupra ASF. ”Nu putem deocamdată să ieşim cu astfel de solicitări ( privind demisii, nr)”, a mai spus Stroe, arătând că ASF trebuia să fie destul de vigilent pentru a nu se ajunge la această situaţie. 

Stroe a mai arătat că la nivelul Executivului există un studiu privind crearea unei companii de stat pentru asigurări.

”Nu pot să vă dau eu termene, cu siguranţă cei de la Guvern sunt în măsură să avanseze termene pentru crearea unei asemenea companii, pe lângă CEC. Cu siguranţă, când vor termina evaluarea sau modul în care proiectează ei înfiinţarea aacestei companii, ei vă vor da detalii, nu noi”, a mai spus Ionuţ Stroe, precizând că nu doar Guvernul trebuie să vină cu soluţii ci şi ASF-ul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.