Filialele ieşene ale PNL şi PMP cer demisia preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, pe care îl acuză că este depăşit de situaţie şi că a gestionat defectuos proiectul privind aducerea spitalului mobil la Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul consilierilor judeţeni PNL îi cere demisia preşedintelui CJ Iaşi, Maricel Popa, pe care îl acuză că "se plânge ca un copil alintat“.

"E neputincios în tot ce încearcă să întreprindă. Pur şi simplu gândeşte haotic şi decide numai prostii. Dar după ce se iluzionează, rătăcit în propria imaginaţie şi confruntat cu eşecuri după eşecuri, aruncă vina invariabil pe guvern şi PNL. Realitatea este că, din păcate, domnul Maricel Popa este depăşit complet de legislaţia administrativă, depăşit de starea de urgenţă pe care a tratat-o cu o campanie imatură de imagine pe Facebook, depăşit de actualitate. Până şi oamenii pe care îi laudă se simt jenaţi în preajma lui“, se arată într-un comunicat al grupului de consilieri judeţeni PNL Iaşi.

Totodată, consilierii liberali spun că Maricel Popa nu mai poate fi tolerat la conducerea judeţului şi îi cer să plece de la şefia CJ Iaşi.

Prim-vicepreşedintele PNL Iaşi, Liviu Brătescu, precizează, la rândul său, că o investiţie de 13 milioane de euro cum este spitalul mobil nu poate fi tratată la "mişto“.

"Dacă tot ne livrează săptămânal episoade cu amânarea inaugurării spitalului, îi sugerez domnului Popa să vizioneze întreg serialul la sediul PSD Iaşi, alături de colegii săi de partid“, mai spune Liviu Brătescu.

La rândul său, şeful PMP Iaşi, deputatul Petru Movilă, susţine că Maricel Popa trebuie să demisioneze de la şefia CJ Iaşi, cerându-i totodată să prezinte toată documentaţia cu privire la achiziţia spitalului mobil.

"Managementul execrabil al proiectului şi dezastrul financiar de la CJ este doar din vina preşedintelui Maricel Popa, cel care şi-a asumat de la început, în nume propriu, achiziţia spitalului. Îi cer demisia pentru proasta gestionare a banilor publici”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, lider local PSD, a acuzat, marţi, Guvernul că blochează finanţarea spitalului mobil de la Iaşi din bani europeni, precizând că este "dezamăgit, dezgustat şi frustrat“ de modul în care Executivul înţelege să îşi apere locuitorii de efectele pandemiei.

Maricel Popa a afirmat, într-un comunicat de presă, că Guvernul a transmis asociaţiei Euronest, din subordinea CJ Iaşi, prin intermediul căreia a fost demarat proiectul spitalului mobil de la Iaşi, că nu este eligibilă pentru fondurile europene alocate pentru lupta cu COVID-19.

El a adăugat că respingerea decontării pentru finanţarea de peste 13 milioane de euro pentru spitalul mobil de la Iaşi este "o decizie a unui grup de interese (PNL-PMP) fără nicio justificare obiectivă“.

Maricel Popa a declarat, în 21 aprilie, că a semnat contractul de achiziţie a spitalului modular, câştigătoarea licitaţiei fiind compania SDI Global LLC din Turcia. Valoarea contractului este de 13,2 milioane de euro.

Potrivit reprezentanţilor CJ Iaşi, spitalul va primi în principal pacienţi infectaţi cu COVID-19.

Unitatea mobilă va fi formată din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni şi va avea o capacitate de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă. Spitalul va fi amplasat în localitatea Leţcani, la intrarea în municipiul Iaşi.

Termenul de livrare a noului spital era de maxim 20 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.