Consilierii liberali de la Primăria Sectorului 1 se declară dispuşi să voteze rectificarea bugetară propusă de prmarul Clotilde Armand, ”când vor înceta abuzurile de putere în primărie”. ”Este revoltător că bucureştenii din Sectorul 1 plătesc în fiecare zi pentru aroganţa unui primar care se crede şef al tuturor”, afirmă ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A patra şedinţă de Consiliu Local ce include pe ordinea de zi rectificarea propusă de primarul Sectorului 1. În aceleaşi condiţii: zero dialog, zero explicaţii şi fără ca doamna Armand să fi deblocat vreunul dintre proiectele pentru cetăţeni, proiecte care zac prin sertare doar pentru că au fost propuse de echipa Partidului Naţional Liberal. Consilierii PNL rămân consecvenţi abordării de până acum: suntem gata să votăm rectificarea bugetară când vor înceta abuzurile de putere în primărie şi investiţiile de care cetăţenii au nevoie vor fi deblocate. Deocamdată nu e cazul, din păcate.  În timp ce primarul Armand era preocupat de scandaluri în media, ca să puncteze la capitolul imagine, consilierii PNL Sector 1 au transpus nevoile reale ale cetăţenilor în proiecte de hotărâre de consiliu local sau amendamente la alte proiecte. Multe dintre acestea, deşi adoptate la proiectul de buget încă din luna aprilie, au fost „uitate”, transmite PNL sector 1 într-un comunicat.

„Este revoltător că bucureştenii din Sectorul 1 plătesc în fiecare zi pentru aroganţa unui primar care se crede şef al tuturor şi uită că este în slujba oamenilor. Oameni care şi-au pus speranţa în această schimbare la primărie, inclusiv simpatizanţi PNL, cărora le-am cerut votul în urmă cu un an, şi care sunt taxaţi zilnic de incompetenţa fără limite din primărie. Mizerie pe străzi, proiecte vitale blocate, lipsa capacităţii de a face investiţii, frig în case şi un haos administrativ de nedescris. Pe final de an irosit din punct de vedere al investiţiilor importante şi care a stat doar sub semnul circului public, tragem linie şi constatăm că formula ideală de ”parteneriat” a doamnei primar este simplă: consilierii PNL trebuie să voteze tot ce le cere şi atât. Sigur că vom asista la noi atacuri pe Facebook, acelaşi refren cu USL, dar suntem deja obişnuiţi. Pentru noi, principiile nu sunt negociabile. Şi interesul cetăţenilor în slujba cărora suntem este mai important decât orice”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1. 

Liberalii precizează, ”pentru cine îşi imaginează că hotărârile de consiliu local sunt opţionale, probabil inclusiv primarul”, că, potrivit Codului Administrativ, „Primarul asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a prevederilor Constituţiei, precum şi punerea în aplicare a legilor, a decretelor Preşedintelui României, a ordonanţelor şi hotărârilor Guvernului, a hotărârilor consiliului local”.

”Proiectele propuse de PNL, votate şi bugetate, dar blocate abuziv de luni de zile includ: o parcare subterană în cartierul Aviaţiei, o sală de sport la un liceu important, proiecte de regenerare urbană, şcoli independente energetic, creşă, reparaţii la ambulatoriul Grigore Alexandrescu, şi achiziţii de terenuri pentru amenajări de spaţii verzi şi parcări în sectorul 1. Oare care ar putea fi explicaţia raţională pentru blocarea acestor proiecte vitale de luni de zile? Consilierii PNL au întrebat-o permanent pe doamna Primar în şedinţele de CL anterioare, iar răspunsurile au fost halucinante şi se regăsesc, spre informarea cetăţenilor, pe site-ul primăriei. Practic, doamna Primar nici nu s-a deranjat să le citească măcar, ştiind de la bun început că le va bloca. Şi atunci, dacă oricum sunt „opţionale” aceste proiecte votate şi bugetate de Consiliul Local Sector 1, ce rost mai au alte rectificări?”, susţine PNL Sector 1.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.