PNL transmite, joi seară, că formaţiunea şi-a asumat, încă din vremea guvernării Ciucă, reducerea cheltuielilor şi eficientizarea administraţiei centrale, iar acest lcuru a început cu Secretariatul General al Guvernului, condus de liberalul Mircea Abrudean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PNL începe eficientizarea administraţiei publice centrale, prima instituţie reorganizată este Secretariatul General al Guvernului, condus de liberalul Mircea Abrudean. Redistribuirea îndatoririlor de serviciu se efectuează în baza Legii 296/2023, ale cărei prevederi au fost prorogate până în luna iunie a anului următor”, a transmis, joi seară, PNL.

Formaţiunea a precizat că, prin aprobarea Hotărâri de Guvern, de la Secretariatul General al Guvernului au fost eliminate 66 de posturi, dintre care 19 erau funcţii de conducere.

”Acum, din totalul de 582 de posturi, au rămas 516, dintre care doar 43 sunt de conducere. Încă din perioada guvernării Ciucă, liberalii din administraţia publică şi-au asumat un amplu proces de reducere a cheltuielilor publice, prin chibzuirea achiziţiilor publice şi restrângerea numărului de posturi”, a mai transmis PNL.

Executivul a aprobat, joi, reorganizarea SGG, fiind reduse 99 de posturi, dintre care 25 de funcţii de conducere.

”SGG va deveni astfel mai fiabil şi mai eficient”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.