Liberalii nu renunţă la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a cărui demitere spun că se impune şi totodată cer punerea în acord, în urma unei dezbateri parlamentare, a celor două coduri penale cu deciziile Curţii Constituţionale (CCR), a anunţat duminică preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În faţa atitudinii arogante a coaliţiei PSD-ALDE, considerăm că trebuie folosite mijloace democratice şi instituţionale, care, în viziunea Partidului Naţional Liberal sunt urmatoarele: moţiune de cenzură şi căderea Guvernului şi o dezbatere reală în Parlament şi punerea în acord a celor două coduri cu deciziile CCR”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a cerut garanţii din partea lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Sorin Grindeanu ”că au înţeles mesajul străzii, că nu vor adopta măsuri pentru salvarea protejaţilor politici şi că nu vor întreprinde măsuri care să slăbească acţiunea Justiţiei”.

”Faptul că Guvernul a abrogat ordonanţa înseamnă că a recunoscut că a greşit. Acest lucru este foarte clar (…) Oamenii aşteaptă garanţii că astfel de derapaje de la egalitatea în faţa legii, stat de drept cu instituţii puternice nu se vor mai repeta”, a mai spus Turcan.

Preşedintele interimar al PNL a subliniat faptul că liberalii nu doresc să valorifice politic protestele din stradă, dar că primii care trebuie să înţeleagă ceva din ”această uriaşă energie a românilor” sunt chiar membrii Partidului Naţional Liberal.

”Între cei care au ieşit în stradă, au fost mulţi oameni care în trecut au votat PNL, dar care în ultimii ani s-au îndepărtat de PNL din cauza limbajului dublu şi al standardelor duble aplicate în multe situaţii”, a mai atras Raluca Turcat atenţia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.