Conducerea PNL a decis, luni, să le trimită scrisori preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru a cere suspendarea dezbaterilor la Codul Penal până când se pronunţă Comisia de la Veneţia asupra modificărilor. Liberalii vor trimite o scrisoare şi Curţii Constituţionale pentru a solicita amânarea dezbaterii sesizării opoziţiei la Codul de Procedură Penală tot până când se pronunţă Comisia de la Veneţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a amintit, la finalul şedinţai Biroului Executiv al PNL, că, săptămâna trecută, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), prin Comisia de monitorizare, la solicitarea PNL, a luat decizia de a sesiza Comisia de la Veneţia pe toate modificările la Codurile penal şi de procedură penală.

”Biroul Executiv al PNL a luat decizia de a remite către preşedinţii celor două Camere o scrisoare în care solicităm suspendarea dezbaterilor la Codul Penal până când Comisia de la Veneţia se va pronunţa asupra modificărilor propuse. De asemenea, am luat decizia de a trimite o scrisoare către Curtea Constituţională, pentru a amâna dezbaterea sesizării de neconstituţionalitate înaintată de opoziţie contra proiectului de modificare a Codului de procedură penală, până la adoptarea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia”, a precizat Orban.

Potrivit acestuia, Comisia de la Veneţia urmează să se întrunească în plen la începutul lunii septembrie.

”Nu credem că există un temei serios pentru a argumenta urgenţa atât în ceea ce priveşte dezbaterea şi adoptarea Codului penal, cât şi în ceeea ce priveşte analiza sesizării noastre contra Codului de procedură penală şi contra legilor justiţiei”, a susţinut liderul PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.