Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat, luni, că formaţiunea va depune în Parlament o iniţiativă legislativă prin care toate şcolile doctorale acreditate în acest moment să poată organiza studii doctorale, iar în cazul instituţiilor neacreditate, lucrările de doctorat să fie analizate în continuare de CNATDCU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege prevede ca toate şcolile doctorale acreditate în acest moment să poată organiza studii doctorale, tematici de studiu, să acorde titluri de doctorat şi să evalueze sesizările de nerespectare a eticii profesionale, în Senatul universităţilor.

”Se respectă întru-totul autonomia universitară pentru şcolile doctorale acreditate”,  a spus Turcan.

Ea a precizat că, pentru şcolile doctorale neacreditate, ”Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor (CNATDCU) va funcţiona în continuare ca instanţă în care toate sesizările de nerespectare a eticii profesionale să poată fi înaintate Ministerului Educaţiei Naţionale”.

”PNL îşi expirmă în continuare speranţa că vom obţine o majoritate parlamentară care să privească în viitor pentru sistemul de educaţie românesc, să nu mai fie politizat acest sistem şi să stea la baza unei Românii prospere prin educaţie”, a mai afirmat Raluca Turcan. 

Iniţiativa legislativă reglementează condiţiile în care studenţii doctoranzi îşi pot susţine teza de doctorat, modalităţile de control pe care le are Ministerul asupra calităţii Şcolilor Doctorale şi stabileşte sancţiunile care pot fi luate în cazul în care sunt încălcate criteriile academice de etică şi integritate într-o Instituţie Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.