Liberalii consideră că decizia Curţii Constituţionale asupra legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe ”oferă un răspuns cert asupra unor suspiciuni de neconstituţionalitate care trebuiau clarificate” şi susţin că ”era datoria şi obligaţia PNL, ca partid de opoziţie, de a sesiza orice astfel de aspecte care ridică semne de întrebare în privinţa încălcării legii fundamentale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Decizia Curţii Constituţionale asupra legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe oferă un răspuns cert asupra unor suspiciuni de neconstituţionalitate care trebuiau clarificate. Era datoria şi obligaţia PNL, ca partid de Opoziţie, de a sesiza orice astfel de aspecte care ridică semne de întrebare în privinţa încălcării Legii fundamentale. Astfel, decizia Curţii Constituţionale se aplică, nu se discută. Cu acest prilej PSD are posibilitatea de a nu mai mima activitatea parlamentară, de a nu mai inventa pretexte pentru nerealizarea angajamentelor electorale, ci de a prezenta soluţii de guvernare concrete şi realiste”, susţin liberalii într-un comunicat de presă semnat de Departamentul de comunicare al partidului.

Totodată, PNL atrage atenţia Cabinetului Grindeanu că ”ordonanţele simple sau de urgenţă trebuie să constituie excepţii, şi nu modalitatea de a transforma Parlamentul într-o anexă a actualului Guvern, fapt pe care tocmai actuala majoritate îl reclama în campania electorală”.

Judecătorii CCR au decis, joi, cu unanimitate de voturi, că legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară este constituţională, respingând astfel sesizarea făcută de PNL, USR şi PMP împotriva actului normativ. Preşedintele Curţii, Valer Dorneanu, a argumentat că obiecţia de neconstituţionalitate este neîntemeiată, deoarece nu se încalcă princiiul separaţiei puterilor, iar din cuprinsul legii nu rezultă că Executivul ar intenţiona să dea ordonanţe în domeniul legilor organice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.