PNL cere ca plenul reunit al Parlamentului să adopte două declaraţii - una pentru transpunerea recomandărilor Comisiei de la Veneţia, iar cealaltă privind situaţia economică dezastruoasă din România. Florin Iordache, preşedintele de şedinţă, a refuzat să propună plenului suplimentarea ordinii de zi: ”În niciun caz nu voi supune la vot”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solicitarea a fost făcută de la tribună de către prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Ea a precizat că propunerile de declaraţii sunt înregistrate şi trebuie supusă votului plenului propunerea de a fi incluse pe ordinea de zi.

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a invocat o prevedere din Regulament care stabileşte că documentele care se doresc a fi introduse pe ordinea de zi trebuie înaintate Birourilor permanente cu cel puţin zece zile înainte de şedinţa plenului. Prin urmare, Iordache a susţinut că nu este regulamentar să propună plenului introducerea acestora pe ordinea de zi.

Şi liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a susţinut de la tribună că „diavolul se ascunde în detalii“ şi că, prin această încercare, opoziţia îâncearcă să mascheze eşecul moţiunii de cenzură.

La rândul său, deputatul PNL Florin Roman a spus că sunt detaşamente de jandarmi în Parlament şi în jurul acestuia şi a cerut să se precizeze cine a decis acest lucru. El a arătat fotografii cu tânăra atacată în scara blocului şi a spus: ”Uitaţi ce păţeşte o tânără din România, iar jandarmii stau în Parlament să păzească penalii din majoritatea parlamentară”.

Deputatul USR Viziteu a cerut şi el votarea solicitării PNL pentru introducerea pe ordinea de zi a propunerilor de declaraţii.

”În niciun caz nu voi supune la vot”, a replicat Florin Iordache.

Şi liderul PMP Eugen Tomac a cerut votarea solicitării PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.