PNL cere demisia lui Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, după ce acesta a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fişa medicală a unui protestatar, conform căreia ar avea tulburări de personalitate, numindu-l ”sandilău”. Postarea lui Vâlcov a dispărut la scurt timp, ulterior consilierul premierului scriind pe Facebook că aceasta i-a fost ştearsă şi ataşând mesajului un clip video care sugerează ca #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apare şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl aseamănă cu Hitler. Protestatarul a cărei fişă medicală a fost făcută publică a anunţat că îl va da în judecată pe Vâlcov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Demisia lui Darius Vâlcov, adevăratul prim-ministru al lui Liviu Dragnea, care din poziţia de consilier de stat conduce guvernul României, este obligatorie! Publicarea fişei medicale a unei persoane private şi difuzarea unui videoclip cu acuzaţii naziste la adresa preşedintelui României şi a unor mişcări civice democratice sunt fapte extreme de grave care atentează la viaţa privată a unei persoane, la prestigiul instituţiei prezidenţiale şi la memoria victimelor Holocaustului”, a transmis purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

El spune că Darius Vâlcov şi-a arătat în acest fel dispreţul faţă de dreptul la viaţa privată şi sfidează memoria victimelor Holocaustului, "care nu pot accepta folosirea în acest fel, fără scrupule, a simbolurilor naziste”.

Ionel Dancă atrage atenţia că publicarea fişei medicale a unei persoane, indiferent cine este, este un fapt reprobabil şi o infracţiune.

"Din păcate, folosirea abuzivă a informaţiilor cu caracter personal de către Darius Vâlcov demonstrează încă o dată că PSD, la comanda lui Liviu Dragnea, a transformat ministerele de forţă şi cancelaria prim-ministrului în instrumente de poliţie politică împotriva opozanţilor lor. S-ar putea chiar ca demisia lui Darius Vâlcov să fie prea puţin pentru aceste fapte abominabile. Cred că acest condamnat penal în primă instanţă la 8 ani de închisoare cu executare trebuie să răspundă din nou în faţa justiţiei”, a mai spus Ionel Dancă.

Reacţia PNL vine după ce consilierul premierului, Darius Vâcov, a postat duminică pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fişa medicală a unui protestatar. Postarea lui Vâlcov a dispărut la scurt timp, iar consilierul a scris pe reţeaua de socializare că i-a fost ştearsă.

"#antifacontraromaniei #AntifaesteRezist. Postarea prin care arătam că un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ştearsă”, a scris Vâlcov pe Facebook.

El a ataşat mesajului şi un clip video cu imagini care sugerează ca #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apare şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl aseamănă cu Hitler.

Protestatarul a cărui fişă medicală a fost făcută publică a anunţat că îl dă în judecată pe Vâlcov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.