Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat, luni, că Biroul Executiv al formaţiunii a decis să depună un proiect de act normativ pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. ”Să anulăm această lege care a fost creată ca instrument politic de către PSD şi ALDE împotriva celor care au declanşat anchete împotriva corupţilor în ultimii ani de zile”, a precizat Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PNL a decis, astăzi, în şedinţa de Birou Executiv, să depunem o propunere legislativă pentru desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie. Adică, să anulăm această lege care a fost creată ca instrument politic de către PSD şi ALDE împotriva celor care au declanşat anchete împotriva corupţilor în ultimii ani de zile”, a anunţat, luni, Raluca Turcan.

Vicepreşedintele liberal a precizat că prin menţinerea acestei secţii ”există pericolul ca România să sufere consecinţele activării Articolului 7”.

”Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”, a mai spus Turcan, care l-a criticat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru că ”ignoră” aceste prevederi ale Constituţiei.

Turcan susţine că, dacă se constată abuzuri ale magistraţilor, acestea trebuie sancţionate de către CSM şi Inspecţia Judiciară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.