Reprezentanţii PNL reclamă că preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), face campanie politică în şcoli şi "pune presiune pe profesori şi elevi" să participe la evenimente organizate de el. PNL susţine că elevi de clasa a XII-a de la mai multe licee din oraş au fost adunaţi într-o sală unde au primit cărţi cu semnătura lui Oprişan şi spun că vor sesiza Poliţia şi BEJ despre acest lucru. "Avem foarte multe conversaţii capturate şi trimise pe site-ul oprestefrauda.ro între profesori, directori de licee şi elevi în care aceştia se plâng că sunt ameninţaţi dacă nu participă la evenimentul organizat de Consiliul Judeţean Vrancea, unde se împart materiale cu semnătura lui Marian Oprişan", arată PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Asistăm însă, din păcate, în aceste zile la o campanie mizerabilă, furibundă, a celor disperaţi că pierd puterea, a celor disperaţi că îşi pot pierde privilegiile, a celor disperaţi că nu mai pot face legi pentru a-i scăpa pe ei, pe infractori, şi folosesc toate instrumentele posibile, legale şi ilegale, de la aruncat cu bani, pomeni electorale, până la presiuni şi abuzuri asupra funcţionarilor publici, asupra angajaţilor din sistemul public", a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

El a spus că după ce a fost lansat site-ul de sesizare a tentativelor de abuz şi fraudă electorală, oprestefrauda.ro, au venit foarte sesizări de la cetăţeni din ţară.

"Astăzi vă prezentăm una dintre acţiunile de campanie absolut revoltătoare care are loc în aceste zile la Focşani. Vreau să vă prezint dovada care va fi trimisă către organele abilitate de cercetare, dovada încălcării flagrante a legii, pentru că baronul Oprişan, Marian Oprişan, din Vrancea, face campanie politică în şcoli. Pune presiuni pe profesori şi pe elevi, profesorii la rândul lor ameninţă elevii că, dacă nu se prezintă la evenimentele convocate de baronul Oprişan, vor avea notele la purtare scăzute, iar la evenimentul organizat la Focşani, unde sunt adunaţi cu forţa elevii de clasa a XII-a din Focşani, acestora li se împart cărţi cu semnătura lui Marian Oprişan", a adăugat el.

El a prezentat un filmuleţ cu "această acţiune de campanie abuzivă, revoltătoare, scandaloasă, care arată că baronii PSD nu au niciun scrupul să se folosească de elevi, profesori, medici, angajaţi din instituţiile publice ca de nişte supuşi, ca de nişte iobagi".

În imagini sunt prezentate cărţi semnate "cu prietenie, Marian Oprişan".

"Aţi văzut aşadar, elevi adunaţi în Sala Balada din Focşani de la toate liceele din Focşani, elevi de clasa a XII-a, unii dintre ei deja cu drept de vot, adunaţi prunând presiune pe directorii de licee şi profesori - avem foarte multe conversaţii capturate şi trimise pe site-ul oprestefrauda.ro între profesori, directori de licee şi elevi în care aceştia se plâng că sunt ameninţaţi dacă nu participă la evenimentul organizat de Consiliul Judeţean Vrancea, unde se împart materiale cu semnătura lui Marian Oprişan. Vom face astăzi denunţ la Poliţie pentru această campanie politică ilegală în şcoli şi vom sesiza, de asemenea, Biroul Eletoral Judeţean atunci când au loc astfel de tentative de fraudă", a spus Dancă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.