PNL susţine demersul lui Ludovic Orban de a depune plângere împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare şi consideră că orice cetăţean are obligaţia de a sesiza atunci când legea este încălcată, a anunţat vicepreşedintele partidului, Raluca Turcan, la finalul Biroului Executiv al PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"PNL susţine demersul lui Ludovic Orban de a sesiza posibila încălcare a legii de către prim-ministrul României şi se solidarizează cu demersul lui Ludovic Orban. Orice cetăţean al acestei ţări, când are suspiciuni că legea este încălcată, are obligaţia să sesizeze autorităţile statului. Am procedat în felul acesta în campaniile electorale când în ziua votului erau suspiciuni clare de furt de vot şi unele anchete au mers până la capăt”, a declarat marţi vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan.

Ea a spus că actuala guvernare are un comportament nedemocratic şi nu acceptă un alt punct de vedere de la cetăţeni, folosindu-se în acelaşi timp de instituţiile statului în scop propriu.

„Actuala guvernare are un comportament total nedemocratic şi anume în interacţiunea cu cetăţenii de bună credinţă, doar pentru că nu acceptă un alt punct de vedere, nu pentru că ar exista suspiciuni de încălcare a legii, folosesc instituţii ale statului român. Democraţia se apără inclusiv cu recursul la lege”, a mai spus Turcan.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus joi o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice informaţiile referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei. Plângerea liderului PNL a ajuns la DIICOT, vineri, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în acest caz, au declinat pentru News.ro reprezentanţi ai DIICOT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.