PNL anunţă marţi că va depune moţiuni simple împotriva ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrului Transporturilor, Lucian Şova şi împotriva ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul Executiv al PNL a decis în şedinţă că va depune o moţiune împotriva ministrului Finanţelor Publice, considerând „de netolerat” proiectul privind naţionalizarea Pilonului II de pensii. Naţional-liberalii acuză actuala guvernare că fură economiile pentru pensiile a 7 milioane de oameni.

„Vom depune o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor Publice pentru că este de netolerat ca acest Guvern să fure economiile pentru pensiile a 7 milioane de români. În momentul de faţă este clar că nu sunt bani pentru a suporta toate cheltuielile asumate de actuala guvernare şi Guvernul a pus ochii şi gând rău acest fond existent în Pilonul II de pensii şi pur şi simplu amanetează viitorul tinerei generaţii”, a declarat vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan.

De asemenea, PNL ar urma să depună o moţiune de cenzură şi împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Şova, dacă acesta nu se va prezenta în Comisia de Transporturi pentru a da explicaţii cu privire la scrisoarea trimisă de comisarul european Corina Creţu în legătură cu riscurile pe care le are România şi cu privire la discuţia pe care a avut-o săptămâna trecută cu antreprenorii la minister.

„Domnul ministru (Lucian Şova, n.r.), constat cu regret, a luat tupeul şi aroganţa domnului Stroe de pe scaunul de ministru, care confunda Comisiei cu secţia de vidanjor. Domnul Şova ne transmite să consultăm pagina de internet a MT, unde vom găsi informaţi. Articolul 111 din Constituţia României îl obligă pe domnul Şova să pună la dispoziţia Comisiei date şi informaţii solicitate de către Comisie. Eu îi solicit domnului Şova să vină la Comisie, unde va fi respectat nu aşa cum respectă el, să-şi depună mandatul din fruntea ministerului. Dacă nu va răspunde solicitărilor noastre, PNL a decis azi să depună o moţiune simplă împotriva ministrului, unde nu va putea să nu vină şi să nu răspundă la întrebări. Aşteptăm să vină săptămâna viitoare în Comisie”, a declarat deputatul PNL Lucian Bode.

Totodată, PNL va depune o moţiune simplă şi împotriva ministrului Economiei, liberalii dorind ca Dănuţ Andruşcă să prezinte în Parlament situaţia instituţiilor din subordinea ministerului.

„Am decis să depunem o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei. Nici nu mai trebuie să enumăr motivele pentru care facem acest lucru, pentru că sunt evidente pentru toată lumea. Este nevoie ca ministrul Economiei să vină să prezinte în Parlament situaţia companiilor de stat, care este dezastruoasă. Să ştim de ce Mittal se duce în Italia şi nu rămâne în România”, a spus şi Florin Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.