Senatorul PNL Cornel Popa a anunţat, luni, că liberalii au depus un memorandum prin care Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova să se reunească într-o şedinţă solemnă, în 26 şi 27 martie, pentru a marca data în care actul Marii Unirii a fost votat de Sfatul Ţării, în 1918.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am depus săptămâna trecută un memorandum din partea PNL, considerând că în anul Unirii este nimerit să marcăm primul eveniment de rezonanţă internaţională atunci când s-a pornit preconstituirea statului unitar român, şi anume am cerut ca în zilele de 26 şi 27 martie, să facem o şedinţă solemnă a Parlamentului României şi Parlamentul Republicii Moldova, pentru a marca data în care actul Unirii a fost votat de Sfatul Ţării, în 1918. (...) Am făcut această propunere din partea PNL, partidul Unirii, şi cred că trebuia marcat cum se cuvine, într-o şedinţă solemnă”, declarat Cornel Popa.

Popa a declarat că memorandumul nu s-a aflat în mapa de lucru a Biroului permanent din Senat, iar Călin Popescu-Tăriceanu a spus că va face această propunere în Birourile Permanente Reunite

„M-am trezit că acest memorandum nu era înregistrat în mapa noastră de lucru (de la Biroul permanent din Senat – n.r.). Călin Popescu-Tăriceanu a spus că va face propunerea în Birourile Permanente Reunite”, a precizat senatorul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.