Senatorul PNL Iulia Scântei a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că senatorii liberali, împreună cu cei de la USR, au atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege de modificare a Legii referendumului, în condiţiile în care "amendamentele PSD-ALDE încalcă Constituţia şi compromit şansele organizării oricărui proces de consultare a populaţiei".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prin acest demers, PNL nu blochează organizarea niciunui referendum la nivel naţional. PNL nu a contestat Legea 3/2000 în formă actuală, care permite organizarea oricărui referendum, ci am contestat legea de modificare a acestei legi prin care Parlamentul, CCR şi preşedintele au fost eliminaţi din procedura legală şi constituţională prevăzută anterior cu privire la stabilirea obiectului şi datei de organizare a referendumului”, a explicat Iulia Scântei.

Potrivit senatoarei PNL, liberalii au contestat amendamentele PSD-ALDE la Legea referendumului, în condiţiile în care acestea încalcă Constituţia şi compromit şansele organizării oricărui referendum.

Camera Deputaţilor a adoptat, la începutul acestei luni, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, care prevede că referendumul de revizuire a Constituţiei trebuie să aibă loc într-o zi de duminică, ultima din interiorul perioadei de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a iniţiativei de revizuire. Legea prevede şi modul în care un proiect de revizuire trece prin cele două Camere pentru adoptare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.