PMP a transmis un mesaj de condoleanţe în urma morţii fostului premier japonez Shinzo Abe, care în cursul dimineţii a fost victima unui asasinat şi a precizat că „astfel de acţiuni barbare şi perfide sunt rezultatul propagării tot mai explicite a unui discurs al urii la toate nivelurile politice indiferent de forma de guvernământ sau de starea de agregare democratică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Partidul Mişcarea Populară transmite condoleanţe poporului japonez pentru pierderea fostului prim-ministru Shinzo Abe în urma unui atac armat în timp ce susţinea un discurs. Astfel de acţiuni barbare şi perfide sunt rezultatul propagării tot mai explicite a unui discurs al urii la toate nivelurile politice indiferent de forma de guvernământ sau de starea de agregare democratică. Faptul că o asemenea grozăvie s-a petrecut în Japonia, ţară cunoscută tocmai pentru respectul pentru viaţă şi încurajarea păcii în lume după Al Doilea Război Mondial, ne obligă pe toţi la o introspecţie asupra importanţei eliminării violenţei (inclusiv de limbaj) în propagarea mesajelor politice. Asta şi pentru că vedem o recrudescenţă – inclusiv în România – a unor curente politice (aşa cum este cel legionar) bazate pe ură, xenofobie, rasism şi clasism”, arată o postare de vineri pe pagina de Facebook a PMP.
 
PMP reaminteşte că, în 2013, s-a semnat la Tokyo „Declaraţia privind parteneriatul reînnoit dintre România şi Japonia”.
 
„În 2018, regretatul Prim-ministru Shinzo Abe a vorbit despre nevoia unui Parteneriat strategic între ţările noastre, care ar fi trebuit semnat în 2021, eveniment care a fost însă amânat din cauza efectelor pandemiei COVID. Shinzo Abe va rămâne în memoria colectivă a României ca un prieten al ţării noastre. Dumnezeu să-l odihnească”, mai indică sursa citată.
 
Fostul premier japonez Shinzo Abe a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 67 de ani, după ce a fost împuşcat la un miting electoral, a anunţat postul bublic de televiziune NHK, citând surse din partidul fostului premier, relatează CNN.
 
Ulterior, decesul a fost confirmat de şeful spitalului la care a fost internat după incident.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.