PMP l-a propus, miercuri, la consultările de la Cotroceni, pe Cristian Diaconescu pentru funcţia de prim-ministru, fiind considerat persoana potrivită pentru a strânge o majoritate în Parlament. PMP este de părere că doar un guvern politic poate rezolva problemele României în acest moment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Delegaţia PMP a venit în ideea propunerii unei variante constructive pentru că stabiltatea şi predictivilitatea sunt argumentele cele mai importante. Ne aflăm într-o situaţie foarte complicată, economic şi internaţional. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, România are un deficit de 4,6 în afara unui moment de criză”, a spus, miercuri, Cristian Diacolescu, propunerea PMP pentru funcţia de premier, după ieşirea de la consultări.

La rândul său, liderul PMP, Eugen Tomac, a afirmat că Diaconescu ”este persoana cea mai potrivită care poate forma un Cabinet rapid şi poate forma o majoritate”.

”Preşedintele a luat notă de propunerea noastră. Nu reprezentăm o ameninţare pentru niciun partid, avem capacitatea de a negocia o formulă de guvern politic”, a spus Tomac. 

Acesta a făcut referire la legile considerate importante de PMP - reducerea numărului de parlamentari la 300 şi alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

”Crizele politice sunt soluţionate de oameni politici (...) cred că soluţia este un guvern politic” a mai spus Tomac, întrebat dacă nu susţine varianta unui guvern tehnocrat.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.