Viceliderul deputaţilor PMP Petru Movilă a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă premierului Mihai Tudose şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în care afirmă că atitudinea „dezinteresată” a social-democraţilor faţă de judeţul Iaşi s-a acutizat simţitor de la începutul anului, în condiţiile în care banii promişi pentru investiţii au dispărut „ca prin minune”, iar ieşenii au dispărut „cu totul” de pe harta României. Movilă a ţinut să precizeze că întreg judeţul a fost lăsat de guvern „să moară de sărăcie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vă scriu această scrisoare deschisă pentru a vă aduce aminte de faptul că şi judeţul Iaşi este în România! Atitudinea dezinteresată a PSD faţă de judeţul Iaşi s-a acutizat simţitor de la începutul anului. Dacă în ultimii ani câte un lider PSD îşi mai aducea aminte de noi şi ne mai preciza pe ici pe colo, din luna ianuarie a acestui an, noi, ieşenii, am dispărut cu totul de pe harta României. Vitregiţi de atenţia liderilor PSD, care ani de zile au avut garanţia faptului că indiferent de ceea ce fac votanţii ieşeni le asigură o victorie uşoară, mai nou, am intrat pe lista neagră. Cel mai probabil, am ajuns în acest moment de invizibilitate majoră din cauza luptelor interne din PSD”, şi-a început scrisoarea deputatul PMP.

Petru Movilă a susţinut că, „de la o zi la alta, duşmănia pe care PSD o poartă ieşenilor este din ce în ce mai vizibilă”, în condiţiile în care „banii promişi la începutul anului, la proiectul de buget, au dispărut ca prin minune”.

„Fondurile se împart discreţionar între judeţele unde PSD are liderii cei mai mai bine poziţionaţi şi agreaţi. Faptele vorbesc de la sine, în condiţiile în care de la începutul anului: nu aţi alocat bani pentru nicio investiţie majoră în judeţul Iaşi. Cele prinse în buget şi votate de către Parlament au dispărut ulterior, ca prin farmec, susţinând că nu mai sunt bani. Sala polivalentă inclusă în bugetul anual a dispărut de la finanţare; şoseaua de centură nu va primi bani decât în cursul anilor viitori, deşi la începutul anului, în bugetul naţional, erau alocate 152 milioane lei sub formă de credite de angajament; autostrada Iaşi – Tg. Mureş a rămas la stadiul de intenţie; fondurile alocate din sumele defalcate de TVA pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene au fost mai mici ca niciodată şi nu aţi finanţat niciun eveniment la Iaşi dedicat Centenarului, dar la Vrancea aţi alocat 4,2 milioane lei”, a arătat viceliderul deputaţilor PMP.

Movilă a susţinut că „cei mai mulţi bani din PNDL” social-democraţii i-au alocat „către judeţele aflate sub influenţa liderilor PSD, respectiv Olt, Teleorman, Giurgiu şi Buzău”.

„Cele mai importante sume de la buget pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene au ajuns la Teleorman; pentru modernizarea şoselei Alexandria – Zimnicea aţi alocat peste 130 milioane lei. Alexandria este la fel de mare ca două cartiere din Iaşi; deşi aţi spus în mai că nu sunt bani pentru sala polivalentă de la Iaşi, în mai puţin de două luni aţi identificat 12 milioane Euro pentru un stadion la Alexandria, care are o echipă în Liga a III-a”, a completat deputatul PMP.

El a mai afirmat că judeţul Iaşi are aproximativ un milion de locuitori, în care nu s-a investit nici măcar un leu.

„Stimaţi guvernanţi şi membri de frunte ai PSD, cu ce sunt vinovaţi ieşenii de faptul că PSD Iaşi fie nu are lideri agreaţi de dumneavoastră, fie sunt atât de slabi încât nimeni nu-i băga în seamă la Bucureşti? Suntem un judeţ cu aproape un milion de locuitori în care nu aţi investit un leu, pentru că pentru dvs. nu contează niciun PSD-ist de la Iaşi. Suntem un milion de oameni de care nu ţineţi cont pentru că un membru de-al dvs. v-a contestat deciziile. Stimaţi domni, ce trebuie să facem să alocaţi şi nişte fonduri pentru judeţul Iaşi? Pentru început ar ajunge şi jumătate din sumele direcţionate în această perioadă pentru judeţele Olt şi Teleorman”, a adăugat viceliderul deputaţilor PMP.

Petru Movilă a ţinut să precizeze că judeţul Iaşi a fost lăsat de Guvernul PSD-ALDE „să moară de sărăcie”.

„Nu se poate să trăim într-o societate unde din cauza orgoliilor, frustrărilor şi nemulţumirilor personale să lăsaţi un judeţ să moară îngropat în sărăcie. Ne păcăliţi pe faţă, cu argumente şubrede, cusute cu aţă albă. Ne-aţi spus că România nu are bani. Dacă România nu mai are bani, de ce tocmai aţi împărţit atâţia bani, cu atâta dărnicie, dar doar judeţelor unde aveţi oamenii cei mai apropiaţi? Cât tupeu şi maximă durere în cot trebuie să aveţi faţă de Iaşi ca la câteva luni după ce ne-aţi explicat că pentru noi nu aveţi bani, aţi alocat 12 milioane Euro pentru un stadion în Alexandria? Stimaţi domni, trebuie să cerem autonomie?”, a conchis deputatul PMP. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.