PMP condiţionează susţinerea pentru alegerile anticipate de revenirea la alegerea primarilor în două tururi şi de reducerea numărului de parlamentari la 300, a anunţat vineri liderul partidului, Eugen Tomac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Colegiul Naţional al PMP a hotărât cu unanimitate de voturi că susţinem alegerile anticipate cu două condiţii de la care nu abdicăm: 1. Revenirea la alegerea primarilor în două tururi. 2. Reducerea numărului de parlamentari la 300”, a anunţat pe Facebook Tomac.

El precizează că ambele iniţiative sunt ale PMP, au fost adoptate de Senat şi mai e nevoie doar de un vot în Camera Deputaţilor.

”România are nevoie de un restart real nu doar de unul de conjunctură”, consideră Tomac.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că au convenit că cel mai bine pentru România este să fie organizate anticipate şi că ”ar fi util şi bine” ca alegerile parlamentare anticipate aibă loc simultan cu alegerile locale. El a evitat să precizeze dacă va recurge la demisie pentru a declanşa procedura anticipatelor, variantă evocată de preşedinte în declaraţiile făcute joi.

El a exclus varianta unor discuţii cu PSD pentru anticipate.
”Ce să discutăm cu PSD, când obiectivul nostru este tocmai acesta de a elibera şi Parlamentul României de PSD”, a argumentat premierul, adăugând însă că vor avea loc discuţii cu toate formaţiunile  politice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.