PMP cere Guvernului Ciucă să elaboreze un plan de gestionare a efectelor secetei, pe care să îl finanţeze din Fondul de rezervă şi să plătească despăgubiri fermierilor afectaţi de secetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„O ţară devastată de secetă şi un Guvern care nu face nimic. Cu o Românie afectată de secetă în proporţie de 75%, premierul Nicolae Ciucă abia astăzi, în şedinţa de Guvern, a cerut miniştrilor să pună în aplicare un plan coerent privind intervenţia şi sprijinul autorităţilor locale. Tot la capitolul măsuri pentru combaterea secetei extreme, membrii executivului au anunţat că "vor analiza aceste fenomene" şi că «vor discuta despre efectele secetei». Pentru că românii au nevoie de ajutor, PMP propune o serie de măsuri pentru a contracara efectele secetei”, arată o postare de miercuri pe pagina de Facebook a PMP.
 
Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că 70% din ţară este afectată de diverse faze ale secetei pedologice, iar în privinţa rezervei strategice de apă, cele 40 de lacuri de acumulare, cu importanţă strategică, sunt la un grad de umplere de 68%. Ministrul a făcut un apel la consum raţional al apei potabile, pentru că presupune investiţii uriaşe de captare, de tratare, de transport şi de distribuţie şi nu putem în perioadele de secetă să consumăm mai mult de zece ori decât într-o perioadă normală, pentru a uda.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.