Candidatul pentru şefia PSD Liviu Pleşoianu spune că aude un refren, ca oamenii să tacă, să fie ca nişte telefoane mobile setate pe modul silenţios.El a precizat că oamenii care au votat PSD nu au tăcut şi nu tac şi el nu vrea să le întoarcă spatele. Liviu Pleşoianu şi-a început discursul de la congres spunând că a venit îmbrăcat într-o cămaşă neagră deoarece vrea să povestească un film horror. El a precizat că în această producţie toţi oamenii tac de teamă că dacă fac vreun zgomot, apar nişte monştri şi îi mănâncă .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Filmul are un final bun pentru că asumându-şi riscul să vină monştrii, o parte din oamenii îăşi asumă riscul să vorbească, să găasească punctele vulnerabile ale monştrilor. (...) Aud un refren: să fim uniţi întru tăcere, să tăcem, să nu vină monştrii cei răi, să fim ca nişte telefoane mobile pe care le setezi pe silenţios şi ele tac”, a afirmat Pleşoianu. 
 
El s-a referit şi la sentinţa de condamnare a fostului lider al partidului, Liviu Dragnea, despre care consideră că nu a fost o întâmplare că a fost dată a doua zi după alegerile europarlamentare. 
 
 “Sentinţa de condamnare a lui Dragnea, despre care cred că trebuie să vorbim, să nu ne facem că nu a existat. Nu a fost în niciun caz întâmplător fixată la o zi după alegeri. Faptul că a fost fixată atunci a înseamnat două lucruri: miză electorală şi trofeu electoral, ceea ce e de două ori oribil”, a explicat Pleşoianu. 
 
El spune că a ales să nu tacă pentru că aşa este construit şi pentru că acei oameni care au votat PSD nu au tăcut şi nu tac. 
 
“Oamenii care ne-au votat, care ne susţin, au fost înjuraţi, batjocoriţi, agresaţi în cele mai oribile moduri, dar ei nu au tăcut şi nu tac nici acum. Nu le întorc spatele pentru că vin din rândurile lor, nu le întorc spatele cum a făcut Victor Ponta. Dacă monştrii vor veni la Viorica Dăncilă am să vorbesc. Dacă vin la Marian Oprişan am să vorbesc. Dacă vin la Gabriela Firea, o să vorbesc. Dacă mai vin la Victor Ponta, o să vorbesc pentru că nu e normal să tăcem. E o tăcerea a morţii, nu a vieţii”, a afirmat Pleşoianu.  
 
El a mai spus că este bine ca oamenii să fie pro-justiţie, dar s-a întrebat dacă pro-justiţie înseamnă acceptarea unei caste superioare care nu răspunde niciodată în faţa nimănui.
 
“S-a ajuns ca o fiinţă dintr-o specie incertă, care îşi spune procuroare şi încă e procuroare, să târască pe jos un copil la propriu, rupându-l de sora de suflet şi de familia care a crescut acel copil. Acest lucru ar trebui să ne trezească indiferent din ce partide facem parte. E posibil să ajungă la oricare dintre dumneavoastră, la copiii dumneavoastră. Ţara a fost luată captivă de mult prea mult timp”, a mai declarat Liviu Pleşoianu. 
 
El a mai spus celor prezenţi la congres că îi roagă să voteze astfel încât să triumfe adevărul, curajul şi vorba liberă, să triumfe dreptatea. 
 
“La aproape 30 de ani de la Revoluţie, ce vă rog azi indiferent cum votaţi, astfel încât la congres să triumfe adevărul nu ipocrizia, curajul, nu frica, să triumfe vorba liberă a omului liber, nu tăcerea vinovată, să triumfe dreptatea, nu injustiţia, să triumfe România, nu Românica. Nu votaţi pentru Liviu Pleşoianu, nu votaţi pentru Şerban Nicolae, nu votaţi pentru Ecaterina Andronescu, nu votaţi pentru Viorica Dăncilă. Nu votaţi nici pentru PSD, votaţi pentru România, oameni liberi”, a spus Pleşoianu în discursul său.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.