Plenul Senatului, convocat în sesiune extraordinară, a fost suspendat, marţi, din lipsă de cvorum, fiind prezenţi doar 58 de senatori, din 136, însă OUG-urile emise de Guvern vineri, printre care şi cea privind pensiile speciale şi cea privind indemnizaţia pentru creşterea copilului, au fost repartizate comisiilor, cu termen de depunere a raportului 31 august, astfel încât vor putea fi publicate în Monitorul Oficial şi intra în vigoare.,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa Senatului a durat doar 10 minute, preşedintele Călin Popescu Tăriceanu constantând lipsa cvorumului. Nu era însă nevoie de cvorum pentru repartizarea OUG-urilor emise de Guvern vineri către comisii, astfel încât ele să poată intra în vigoare. De altel, plenul nici nu avea stabilită o ordine de zi.

PNL a lipsit de la şedinţă, liderul grupului, Mario Oprea, contestând legalitatea convocării sesiunii extraordinare.

OUG-urile intrate în procedură legislativă sunt: OUG privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme, OUG pentru modificarea Codului muncii, OUG privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului, OUG privind salarizarea poliţiştilor, OUG privind drepturile foştilor preşedinţi, OUG privind legea farmaciei, OUG privind pensiile de serviciu, OUG privind drepturile persoanelor cu handicap şi OUG privind ELCEN.

Având în vedere că termenul de depunere a rapoartelor este 31 august, ele vor fi votate în noua sesiune parlamentară, din septembrie, însă vor putea intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.