Plenul Senatului se reuneşte, joi, la ora 12.00, pentru a dezbate şi vota legea privind izolarea şi carantina, iar Guvernul a anunţat că premierul Ludovic Orban participă la şedinţă. Actul normativ a fost dezbătut mai multe zile în Comisia juridică, care se reuneşte şi joi, de la ora 11.00, pentru a emite raportul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorii se reunesc în şedinţă, joi, la ora 12.00, pentru a vota legea privind carantina şi izolare.

Guvernul a anunţat că premierul Ludovic Orban va participa la şedinţa de plen.

De la ora 11.00 este programată şedinţa Comisiei juridice pentru a fi adoptat raportul necesar înainte de întrunirea plenului.

Senatorii din Comisia juridică au dezbătut legea mai multe zile, însă miercuri seară au ajuns la un acord.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, la începutul şedinţei de Guvern, că ”se pare că s-au înţeles în comisie”, astfel că va fi finalizat raportul la lege privind carantina. ”Aştept să fiu informat când este convocat plenul, pentru a participa la plen, ca să susţin proiectul de lege”, a spus el.

Legea privind carantina şi izolarea - care cuprinde măsuri pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus - a fost votată, cu amendaente, de Camera Deputaţilor în 8 iulie şi a fost trimisă Senatului care este for decizional. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.