Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, că programul privind vitamina D, pentru care liderul PSD, Liviu Dragnea, a depus amendament la buget, nu este ”o invenţie” a acestuia, ci a fost o solicitare din partea Comisiei Naţionale de Endocrinologie. Pintea a spus că ”Ministerului Sănătăţii are parte de o creştere istorică” a bugetului, ceea ce o bucură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu vreau să vă spun că orice sumă în plus alocată la Sănătate înseamnă pacienţii salvaţi, înseamnă pacienţi rezolvaţi. Nu pot decât să mă bucur că există amendamente legate de creşterea sumelor pe programele naţionale. Vitamina D nu este o invenţie a domnului Dragnea, este o propunere a Comisiei Naţionale de Endocrinologie”, a declarat, luni, Sorina Pintea, întrebată fiind ce părere are despre amendamentul depus la buget de către Liviu Dragnea, care solicită bani în plus pentru Programul vitamina D.

Pintea a precizat că au fost mai multe propuneri, iar unele dintre ele au fost luate în calcul. De exemplu, în 2019 se vor finanţa o mie de proceduri de fertilizare în vitro, faţă de 685 câte au fost finanţate anul trecut.

”Eu cred că trebuie să ne bucurăm. Bugetul Ministerului Sănătăţii are parte de o creştere istorică, ceea ce trebuie să ne bucure”, a mai sus Pintea.

Liviu Dragnea a depus mai multe amendamente la buget care prevăd creşterea sumelor pentru unele programe naţionale de sănătate. Banii ar urma să fie luaţi de la SRI, SPP şi SIE.

În 3 februarie, Liviu Dragnea a declarat că vrea reducerea bugetelor serviciilor de informaţii, iar dacă nu face Guvernul, o va face Parlamentul.

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D, este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o s-o fac la Parlament, cu amendamente”, a afirmat Dragnea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.