Deputatul PNL Gheorghe Pecingină, secretar general adjunct al partidului, a transmis, marţi, că a depus, alături de colegi, mai multe amendamente la proiectul de lege 35/2022 ”care au rolul de a oferi un sprijin real şi efectiv angajaţilor”. Unul dintre amendamente vizează reducerea contribuţiilor sociale la contractele de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am depus, alături de colegii mei liberali, amendamente la proiectul de lege 35/2022, în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, care au rolul de a oferi un sprijin real şi efectiv angajaţilor, prin eliminarea suprataxării contractelor individuale de muncă, dar şi de a oferi o mai mare sustenabilitate Pilonului II de pensii”, a scris, marţi, pe Facebook, Gheorghe Pecingină.  

Potrivit acestuia, primul amendament modifică Legea privind Codul fiscal, scăzând cu 5 procente contribuţiile datorate de către persoanele fizice care au calitatea de angajaţi sau pentru care există obligaţia plăţii contribuţiei asigurărilor sociale, de la 25%, cât este în prezent, la 20%.  

”Ne propunem, astfel, să creştem veniturile nete ale tuturor angajaţilor, eliminând taxarea excesivă a contractelor de muncă. Diminuarea veniturilor aferente bugetului asigurărilor sociale de stat va fi compensată prin transferuri de la bugetul de stat, ca urmare a unei colectări mai bune a veniturilor”, a mai transmis deputatul liberal.  

Al doilea amendament modifică Legea privind fondurile de pensii administrate privat, crescând procentul pentru contribuţiile individuale la fondurile de pensii din Pilon II, la 4,75%, faţă de 3,75%, cât este în prezent.  

”Mărirea punctului procentual cu 1% are ca scop oferirea unor remitenţe mai mari la împlinirea vârstei legale de pensionare. Totodată, transferurile mai mari la fondurile de pensii administrate privat, vor asigura un volum investiţional mai mare în economia românească şi costuri mai mici de finanţare a deficitului bugetar”, a mai transmis liberalul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.